MARIN ČILIĆ Divim se Đokoviću

Marin Čilić i Novak Đoković
Marin Čilić i Novak Đoković
Tennis world foundation

Susret Đokovića i Čilića očekuje se u Zadru, 20. i 21. lipnja, gdje će im se pridružiti Borna Ćorić, ali i još neki asevi iz samog svjetskog vrha koji sudjeluju na "Adria Tour" u Zadru kojem je suorganizator i Hrvatski teniski savez.

"S Novakom se poznajem od svoje 13. godine. Dugi niz godina smo zajedno prošli na Touru. Igrali smo mnogo puta i vežu nas samo lijepe uspomene kroz naše karijere. Vjerujem da Novak ima ipak malo ljepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvijek smo bili jako dobri prijatelji", kaže Čilić za Sportnet.

S Novakom gaji odnos pun poštovanja, kako van, tako i na terenu, dodaje Marin.

"Novak je fenomenalan čovjek, radi puno na sebi, ali također posljednjih nekoliko godina pomaže tenisu i cijeloj teniskoj zajednici da naš sport bude bolji i da potakne sve razine da se podignu na višu razinu. Što se tiče te strane, njegovo zalaganje, pogotovo u trenucima u kojima ganja sve svjetske rekorde, na mene posebno utječe te mu se uvijek divim i skidam kapu na trudu."

Hrvatski tenisač smatra da je organizacija Adria Tour izuzetna ideja.

"Jako malo ljudi bi radilo ono što on radi i u svakom slučaju sjajna je ideja s njegove strane što pokušava organizirati i održati Adria Tour. Ja ću nastupati u Zadru i tome se neizmjerno veselim. Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pokušam pobijediti Novaka. Iako je to humanitarni meč, nadam se da će biti sjajna atmosfera u kojoj ćemo svi zajedno uživati. Također se nadam da će se pandemija koronavirusa do tada potpuno smiriti kako bi mogao doći veći broj publike i ispratiti fenomenalan sportsko–teniski spektakl koji još nije viđen na našim prostorima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema trenutnim planovima Čilić će igrati samo u Zadru, ali otvorena je mogućnost da se i to promijeni.

"Žao mi je što neću moći doći u druge gradove zbog obiteljskih obveza. Ako se nešto otvori, naravno drage volje ću doći i sudjelovati. Šaljem veliki pozdrav svima i nadam se da će svi moći uživati, ako ne uživo, barem ispred malih ekrana i ispratiti ovaj lijepi humanitarni sportski događaj", zaključuje Čilić.