Loša vijest za Novaka Đokovića i srpski sport

Novak Đoković
Anne-christine Poujoulat/AFP

Prvi tenisač svijeta je prijavljen i za prvi Masters 1000 turnir u ovoj sezoni koji će biti odigran u američkom Indian Wellsu od 7. do 20. ožujka, ali je zanimljivo da Đokovićevog lika nema u promotivnim materijalima, a ne spominje ga se ni kao jednu od zvijezda turnira, prenose Sportske novosti.

Razlog je jednostavan - prvi igrač svijeta, naime, za dolazak na tzv. "peti Grand Slam" mora imati potvrdu o tome da je cijepljen s dvije doze. Uvjet su postavili organizatori turnira, a čak i da nije tako, Đokoviću će covid-potvrda biti nužna za ulazak u SAD. Iznimka je moguća za vlasnike trajnog boravišta ili imigrantskih viza, odnosno na temelju medicinske kontraindikacije za cjepivo.

Sve to znači da bi Đoković u kalifornijskoj pustinji mogao ostati bez broja jedan. Taj je scenarij moguć i ranije, jer će mu 21. veljače otpasti 2000 bodova za prošlogodišnji Australian Open, dok Danil Medvedjev gubi 1200 bodova. To znači da bi Rus već nakon zadnjeg tjedna u veljači mogao postati novi vladar svjetskog tenisa. On će, naime, igrati u Acapulcu, dok Đoković brani 500 bodova u Dubaiju.