FOTO/VIDEO  KREĆE ZEMLJANA SEZONA Mate Pavić stigao na treninge u Međugorje, domaćin mu je Ivan Dodig

Mate Pavić i Ivan Dodig
hercegovina.info

Uoči turnira u Rimu i početka "zemljane sezone" jedan od najboljih svjetskih tenisača u parovima Mate Pavić odlučio je nekoliko treninga odraditi u Međugorju. S obzirom na blizinu njegovog rodnog Splita, treninzi u Međugorju mogli bi biti česti. Pavić je današnji trening odradio na terenima Tenis kluba Međugorje, a domaćin mu je bio još jedan velikan svjetskog tenisa Ivan Dodig.

Trening je proslavljeni hrvatski dvojac odradio pod budnim okom jednog od trenera Davis Cup reprezentacije Hrvatske Mladena Miše Dodiga, ali i glavnog i odgovornog u Tenis klubu Međugorje Željka Dodiga.

Mate Pavić i Ivan Dodig

Savjeti Mladena Miše Dodiga su uvijek dobrodošli

"Stigao sam jučer iz Zagreba doma u Split na nekoliko dana. 'Zaletio' sam se malo ovdje da treniramo danas, a možda i još nekoliko puta do ponedjeljka. Nakon toga i Ivan i ja idemo u Rim", kaže Pavić za Hercegovina.info.

Mate Pavić i Ivan Dodig

"Očekivanja su velika kao i uvijek, a to je da što bolje prođemo. U zadnje vrijeme to baš i ne ispunjavamo, nadam se da će biti bolje", dodaje.

Forma priznaje nije baš najbolja. Pavić i njegov partner u parovima Nikola Mektić od početka sezone imaju osam pobjeda i jednako toliko poraza.

"Prvi turnir smo ove godine osvojili. Ispočetka sam 'vukao' ozljedu ramena tako da nije bajno. Sada sam zdrav, vratio sam se u normalu. Gubimo neke mečeve u tie breakovima, blizu smo, čak i ne igramo loše. Nadam se da će nam se otvoriti, nedostaje samo malo sreće", kaže nam Pavić.

"Roland Garros sam igrao dobro posljednjih godina, a Rim smo osvojili zadnje dvije godine. Nema razloga za neočekivati neki dobar rezultat, ali naravno treba prvo dobiti koji meč, napuniti se samopouzdanjem i onda će krenuti sve bolje", dodaje.

Mate Pavić i Ivan Dodig

Bez Žarka Dodiga Ivanovog strica trening nije mogao proći

O uspjesima Mate Pavića je deplasirano i govoriti. U karijeri je osvojio gotovo sve što jedan tenisač može poželjeti, 33 titule su u vitrinama, no jedan turnir željno iščekuje.

"Uvijek ima motiva, a to je možda Roland Garros. To je nešto što mi nedostaje u karijeri. Mislim da bi s tim završio neku priču što se tiče Grand Slamova i velikih titula. Naravno, uvijek postoji imperativ na svakom turniru da se odigra što bolje. Još sam i donekle mlad tako da ima vremena."

S druge strane Ivan Dodig također je na početku sezone iamo problem s ozljedom lakta, no vratio se u Monte Carlu na sjajan način. On i Krajicek osvojili su turnir koji Dodig do sada nije imao prigodu osvojiti.

"Trenirao sam, ali nije to bilo intenzivno. Pripremao sam se fizički i sada to ide sve bolje. Treniram i spreman sam krenuti dalje. Bilo je super u Monte Carlu, a nakon toga u Madridu nažalost nije bilo dobro. No, to je sve sastavni dio tenisa i idemo dalje", kaže Dodig za Hercegovina.info.

Mate Pavić i Ivan Dodig

Monte Carlo za novi zalet.

"Istina. Sigurno je to bila dobra odskočna daska. Sezona je krenula dobro, osvojili smo dva turnira, od njih šest, tako da možemo biti zadovoljni", dodaje Dodig.

Kada je riječ o njegovim ciljevima u bližoj budućnosti Dodig je istaknuo.

"Monte Carlo je bio turnir koji mi je nedostajao, ranije sam imao finale. Uvijek mi pokušavamo osvojiti velike turnire. Grand Slamovi i Mastersi su cilj. Nadam se da se možemo plasirati u završni Masters ove godine. To bi mi bio deveti. Ukoliko uspijem bilo bi lijepo", zaključio je Dodig.

Dodajmo kako se na ATP entery ljestvici parova Ivan Dodig nalazi trenutno na šestom mjestu s 5530 bodova, dok je Mate Pavić jedno mjesto iza s 5170 osvojenih bodova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.