KORAK BIŽE FINALU Ivan Dodig i Krajicek osvetili Matu Pavića

Dodik Krajicek
EPA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek probili su se u četvrtfinale parova na grand slam turniru US Openu.

Drugi nositelji su nakon velike borbe u dva sata i 38 minuta igre svladali američki par s pozivnicom Denis Kudla-Vasila Kirkov s 5-7, 6-4, 7-5, spasivši pritom i meč-loptu.

Ivan i Austin su izgubili prvi set, sa 6-4 dobili drugo, a u odlučujućem, trećem napravili su "break" kod 1-1. Amerikanci se nisu predavali, vratili su izgubljeni servis, a kod 5-4 imali i meč-loptu na Dodigov servis. Hrvatsko-američki par je ipak nakraju pokazao kvalitetu i slavio nad parom koji je kolo ranije izbacio našeg Matu Pavića i Nizozemca Matwea Middelkoopa.

U četvrtfinalu Dodig i Krajicek čekaju pobjednika dvoboja sedmih nositelja Santiaga Gonzalesa i Edouarda Roger-Vasellina i devetih nositelja Huga Nysa i Jana Zielinskog.

Amerikanka Madison Keys, 17. tenisačica svijeta i finalistica 2017., plasirala se u četvrtfinale US Opena dominirajući nad sunarodnjakinjom i trećom nositeljicom Jessicom Pegulom, dok je u borbi za prolaz u polufinale čeka Čehinja Marketa Vondrousova.

Keys, koji nije prošla osminu finala u Flushing Meadowsu od 2018., porazila je Pegulu s glatkih 6-1, 6-3 za sat vremena igre.

"Uvijek je teško igrati protiv prijateljice, ali mi to radimo cijeli život. Kad izađemo na teren, sve se vrti oko posla, ali onda ponovno postanemo prijateljice", objasnila je Keys.

S 28 godina bila je u četvrtfinalu ove sezone na Wimbledonu, a stigla je do polufinala na Australian Openu 2022.

Sa druge strane, Vondrousova, iznenađujuća pobjednica Wimbledona u srpnju, koja nikada nije prešla osminu finala na US Openu, pobijedila je Amerikanku Peyton Stearns (WTA - 59.) s 6-7 (3/7), 6-3, 6 -2.

"Vrlo je moćna i bio je to jako težak meč", komentirala je Vondrousova koja nije očekivala prolazak u četvrtfinale New Yorka jer je nakon Wimbledona pritisak bio golem.

Ova 24-godišnja Čehinja, finalistica Roland-Garrosa 2019., koja se ne osjeća udobno na brzim podlogama, ovog je ljeta napravila iznenađenje osvojivši svoj prvi Grand Slam naslov na travi Wimbledona.Od tada je dodala tetovažu na svoju lijevu ruku s brojem 150723, datumom finala izborenog na londonskom travnjaku.