DODIG ZA HERCEGOVINA.INFO Marin i ja smo počeli iz ničega, idemo do deset Grand Slamova

Ivan Dodig, tenis
hercegovina.info

U miru Sportskog centra Circle International u Međugorju, samo stotinjak metara od svoje kuće, formu brusi jedan od najboljih hrvatskih tenisača Ivan Dodig

Uz trenere i braću Mladena i Željka Dodiga, strpljivo čeka odluku o nastavku sezone. Prema zadnjim informacijama ona bi se trebala nastaviti 15. srpnja, no kako Ivan Dodig kaže za hercegovina.info, nije optimist glede toga.

"Doma sam u Međugorju već dva mjeseca. Za sada nema nikakvih informacija o nastavku sezone niti ima naznaka o nastavku sezone. Tenis je specifičan. Istina, mi nemamo neki kontakt na terenu, no problem je puno putovanja i stalna promjena zemalja. Sljedeće informacije će biti za sedam dana, tako da ćemo tada biti pametniji. Po planu je početak sezone najavljen za 15. srpnja. No, moje mišljenje je da do toga neće doći."

Kako provodiš vrijeme karantene u Međugorju?

"Ovdje se osjećam dobro. Treniram svakodnevno kao što vidite sa svojim trenerom odnosno bratom. Koristim ovo vrijeme za popravak nekih stvari u svojoj igri. Hvala Bogu zdrav sam. Ovdje imam odlične uvjete za treniranje. Vrijeme također provodim s obitelji. Odmaram se koliko mogu."

Ivan Dodig,tenis

Duži odmor stigao je nakon dugo godina?

"Igram dvadeset godina na profesionalnoj razini i nisam nikad imao toliko vremena za odmor. Imam super obitelj i provodim dosta vremena s djecom što me jako veseli. Ovo mi je dalo novu percepciju života. Ne mogu reći da mi je drago što smo svi u karanteni, ali ja svoje vrijeme provodim izvrsno", ističe Dodig.

Iako je već u 35-oj godini, Dodig kaže da planira igrati još dugo.

"Vidjet ćemo. Zdravlje dobro služi, a i rezultati su dobri. U top 10 sam na listi parova u svijetu. Sport mi je jako puno dao, volim ga i dalje uživam u tome i to je najbitnije.

Čilić i Dodig su Hercegovinu donijeli čak šest Grand Slam naslova. Koliko ih još možemo očekivati?

"Nadam se da ćemo doći do deset njih. Već smo veliku stvar napravili, no, imamo još prilika i godina igrati. Osobno mislim da mogu još tri-četiri godine igrati parove na dobrom nivou. Naravno, ako zdravlje posluži. Ako uspijemo doći do deset naslova, to će biti vrhunski."

Reprezentacija?

"U Davis Cupu smo pokazali da smo odličan tim. Stvari uvijek ne idu glatko. Davis Cup je sasvim nešto drugo. Imamo vrhunski tim, Martića kao izbornika. Svi se dobro slažemo što je najvažnije. Pokušat ćemo napraviti ponovno jedan veliki uspjeh."

Ovih dana Ivan je svoje znanje prenosio na jednog od najperspektivnijih igrača u Bosni i Hercegovini. Kaže kako naše područje daje iznimne talente.

"Ovdje ima velikog potencijala. Ja i Marin smo uspjeli iz ničega. Napravili smo vrhunske karijere i rezultate koji će ostati zapamćeni. Ovdje ima jako puno mladih i dobrih tenisača. Puno njih dolazi ovdje trenirati, posebno kada smo mi tu. Drage volje im uvijek pomognemo. Treba tu jako puno rada i odricanja. Kod nas nisu idealni uvjeti kao što drugi imaju, ali mi imamo neki talent, nadarenost i blagoslov, posebno ovdje u Međugorju. Nadam se da će biti još uspješnih tenisača i sportaša s ovih prostora", rekao je Ivan Dodig u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.