VIDEO  Đoković u finalu Wimbledona, sudac ga kaznio zbog stenjanja

Novak Đoković
Profimedia

Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona nakon što je sa 6:3, 6:4, 7:6 pobijedio Talijana Jannika Sinnera. U nedjelju će za osmu titulu u Wimbledonu igrati s pobjednikom susreta između Carlosa Alcaraza i Daniila Medvedeva. Đoković će deveti put igrati u finalu Wimbledona i ukupno 35. put u finalu nekog Grand Slama što bi bio apsolutni rekord i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Sinner je odlično otvorio meč i u prvom gemu imao je dvije brejk lopte. Đoković je to spasio da bi u sljedećem gemu oduzeo servis Talijanu i rutinski do kraja čuvao brejk prednosti. U drugom setu je napravio brejk kod 1:1 pa spasio jednu brejk loptu da bi Sinner pravu šansu konačno dočekao u trećem setu.

Prvo je kod 1:1 spasio 0:40 i onda kod 5:4 došao do vodstva 15:40 na Đokovićev servis. Imao je jednu veliku šansu koju nije iskoristio i Srbin je spasio servis i odvukao meč u tie-break. Sinner je poveo 3:1, ali je do kraja tie-breaka uzeo samo jedan poen.

Đoković je u meču pogodio 11 aseva, a Sinner osam te je spasio svih šest brejk lopti koje je Talijan imao. Đoković je pogodio 33 winnera uz 21 pogrešku dok je Sinner imao 44 izravna poena, ali čak 34 pogreške. Đoković je deset godina bez poraza u Wimbledonu.

Sukob sa sucem

Početkom drugog seta Novak Đoković ušao je u sukob sa sucem Richardom Haighom.

Pri vodstvu Đokovića 2:1 i 15:15 na njegov servis Srbin je pri jednoj bekend dijagonali glasno zastenjao zbog čega je Haigh uzviknuo "Hindrance!" ("Ometanje!") te je dosudio poen u korist Talijana. Sudac je smatrao da je Đoković predugo stenjao nakon udarca i da je tako ometao Sinnera, na što Đoković nije mogao doći k sebi od šoka, prenosi Index.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE

Došao je do suca, nešto mu je objašnjavao, ali se Haigh nije dao smesti. Ometanje je dosudio definitivno prestrogo jer bi u tom slučaju na mečevima Viktorije Azarenke i još nekih tenisačica poznatih po stenjanju svaki drugi poen mogao biti oduzet zbog ometanja.

Nešto kasnije Đoković je spasio dvije brejk-lopte u istom gemu i pri jednom izjednačenju se spremao na servis. Baš kad je želio odservirati dobio je opomenu za zadržavanje vremena koju mu je Haigh izrekao sukladno pravilima jer je isteklo vrijeme predviđeno za serviranje.