ĐOKOVIĆ U FINALU Samo je on mogao zaustaviti Rafaela Nadala

Roland Garros, Novak Đoković, Rafael Nadal
AP Images

Poznati su finalisti Roland-Garrosa, a ove godine imali smo čast uživati u "produženoj završnici", dva fantastična polufinala i vrlo lako moguće takvom finalu. Nije svaki put bilo tako, sjećamo se onih silnih dominacija Rafaela Nadala protiv kojeg su svi izgledali nemoćno i bez obzira na fazu turnira, pobjeđivao je neviđenom lakoćom.

Ovaj put morao je priznati Novaku Đokoviću da je bolji protivnik. Uzeo je Nadal prvi set, ali kasnije je Đoković briljirao, Španjolac je pokušavao uzvratiti, ali Đoković je imao odgovor na sve.

Nadal je bolje ušao u meč i poveo s 5:0, Đokovićevo zagrijavanje potrajalo je jedan set i Španjolac je poveo sa 6:3.

Međutim onda se polako stvari počinju mijenjati. Nakon razmjene breakova na početku seta, Đoković je poveo s 5:2 i uz ponešto problema i spašenih pet break lopti izjednačio na 1:1 u setovima.

Ključan je bio treći set u kojem se vodila velika borba, Nadal je dva puta vraćao break da bi na kraju imao set loptu. Đoković se tu izvukao, izborio tie-break gdje je bio bolji sa 7:4.

Zadnji trzaj nadala bio je na početku četvrtog seta gdje je poveo s 2:0, ali onda stao i Đoković je sa šest gemova u nizu otišao u finale gdje ga čeka Stefanos Tsitsipas. Ne zaboravite, Nadal je u meč ušao s 33 uzastopne pobjede u parizu, a ovo mu je tek treći poraz na ovom turniru ikad.

Roland-Garros, polufinale:

Novak Đoković (Srbija, 1) - Rafael Nadal (Španjolska, 3) 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2