Đoković preokretom do polufinala Wimbledona, sada lovi 24. Grand Slam i novi rekord

Novak Đoković
EPA

Srpski tenisač Novak Đoković pobijedio je s 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3) u setovima ruskog tenisača Andreja Rubljova i plasirao se u polufinale Wimbledona. Bio je to peti susret ove dvojice tenisača, a Đoković je izborio svoju četvrtu pobjedu. Rubljov, sedmi tenisač svijeta na ATP ljestvici, poveo je 1:0 nakon prvog seta, no Đoković je u drugom setu izdominirao i preokretom prošao dalje.

Rubljov je u prvom setu odlično servirao i uspio u devetom gemu iskoristiti jedinu break loptu koju je dobio. No Đoković je sjajno odradio drugi set i poravnao rezultat sa samo jednim izgubljenim gemom. Ključan gem cijelog meča bio je deseti gem trećeg seta pri vodstvu Đokovića 5:4 i na njegovom servisu. Rubljov nije iskoristio tri break-lopte, a Đoković je iskoristio tek petu set-loptu i poveo 2:1. Nakon toga, četvrti se set činio samo kao formalnost.

Đokovića u polufinalu čeka Talijan Jannik Sinner, osmi tenisač svijeta, koji je s 3:1 u setovima pobijedio senzacionalnog Rusa Romana Safiullina. Srpski tenisač u Londonu je u lovu na svoj 24. Grand Slam naslov u karijeri. Već sad ima najviše osvojenih titula od svih tenisača u povijesti, no s 24. Grand Slamom može dostići rekord Margaret Court.