ĐOKOVIĆ Poštujem odluku suda i idem odmoriti od svega

Novak Đoković u autu
AP

Nakon što je australski Savezni sud potvrdio u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, oglasio se prvi tenisač svijeta te kazao kako je izuzetno razočaran odlukom suda. 

"Izuzetno sam razočaran odlukom suda da mi otkaže vizu što znači da ne mogu ostati u Australiji i natjecati se na Australian Openu. Poštujem odluku suda i surađivat ću sa svim institucijama vezano za moju deportaciju", poručio je Novak Đoković te zahvalio organizatorima turnira i svima koji su ga podržavali, ali i poručio kako će uzeti neko vrijeme za odmor i oporavak prije nego se ponovno oglasi, objavila je Fena.

Australski Savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova, piše britanska novinska agencija Reuters.

"Nije mi drago što je proteklih tjedana fokus bio na meni i nadam se da se svi sada možemo usmjeriti na igru i turnir koji volim. Poželio bih sve najbolje igračima, dužnosnicima turnira, osoblju, volonterima i obožavateljima", navodi se u Đokovićevu priopćenju.

Prvi tenisač svijeta zahvalio je i svojoj obitelji, prijateljima, timu i obožavateljima, kao i sunarodnjacima na potpori. Australian Open objavio je da će Đokovića u ždrijebu zamijeniti Talijan Salvatore Caruso, prenosi HRT.

Osim što mu je odbijeno sudjelovanje na natjecanju, Đoković će morati platiti sve troškove procesa, te Vladi Australije mora platiti odštetu od 500 000 dolara.