Đoković bez medalje na Olimpijadi

Novak Đoković olimpijada Tokio
AFP

Srbijanski tenisač Novak Đoković poražen je u meču za brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju od Španjolca Pabla Carenno-Buste.

Meč je trajao nepuna tri sata po velikoj vrućini, a rezultat po setovima je bio 6:4, 6:7, 6:3.

Srbijanski tenisač je poslije ovog poraza ostao bez medalje u singlu treći put na četvrtom učešću na Olimpijskim igrama, a posljednji put osvojio je bronzu u singlu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Svjetski broj jedan ostao je bez medalje u Japanu, prvo zbog poraza od Pabla Carrreno- Buste u borbi za broncu, a onda se i povukao u mix dublu sa Ninom Stojanović. Razlog ovoga drugog je ozljeda ramena, pored umora.

"Žalim što nisam osvojio medalju za svoju zemlju, u obje konkurencije. Jednostavno, nisam mogao ni jučer i danas. Nivo tenisa mi je pao... Također zbog mentalne i fizičke iscrpljenosti", rekao je Đoković poslije meča, prenosi B92.

Novak ne žali što je izabrao da napadne 'Zlatni slam' u Tokiju. "Ne žalim što sam došao u Tokio. U životu nema slučajnosti, sve se događa s razlogom. Imao sam neke teške poraze na velikim turnirima i Olimpijskim igrama, znam da su me obično činili jačim".

Govorio je i da li ozljeda ramena pravi problem pred US open. "Nadam se da neće napraviti problem. To je nešto o čemu u ovom trenutku ne mogu pričati sa sigurnošću. Ne smijem da žalim ni za čim, dao sam sve od sebe za svoju zemlju".

Nada se da će imati više uspjeha na sljedećim Igrama u Parizu. "Znam da ću se vratiti. Pokušat ću u Parizu osvojiti medalju za Srbiju. Žao mi je što sam razočarao veliki broj navijača u Srbiji, ali to je sport", zaključio je.