ČILIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Svaki Šegin uspjeh raduje me kao da je moj

Marin Čilić
GREG WOOD/AFP

Dva Marina, dva Hercegovca, dva Međugorčanina, u fokusu su sportske javnosti ovih dana.

U infarktnoj utakmici Šego je sinoć s reprezentacijom Hrvatske izborio finale Eura, dok će Čilić u Melbourneu sutra igrati protiv Raonića za četvrtfinale Australian Opena.

Kaže Čilić kako je iza njega jako težak meč protiv Roberta Bautiste Aguta:

"Moram kazati da je iza mene, možda i jedan od najtežih mečeva koji sam odigrao. Roberto je odigrao jako dobro od početka do kraja. Bilo mi je izuzetno teško, i mentalno i fizički. Izdržao sam više od četiri sata i jako sam zadovoljan. Dobro je to što pobjeđujem u ovakvim mečevima protiv nekoga poput njega, koji je u sjajnoj formi, igra sjajno", govori Marin Čilić za hercegovina.info.

U petom setu, malo su i leđa zatezala?

"Da, ovaj meč je bio jako zahtjevan fizički. Osjećao sam se pomalo umorno i nije bilo niti malo lako."

Pet setova protiv Aguta, ali i Pairea. Koliko ćeš biti svjež i spreman za Raonića?

"Spreman sam i mislim da ću biti maksimalno u redu za taj težak meč."

Još jedan Marin, još jedan Međugorčanin u fokusu je ovih dana. Koliko uspijevaš pratiti rukometno Europsko prvenstvo?

"Iako mi je sinoć bilo žao sto zbog velike vremenske razlike i teškog meča koji sam igrao neću gledati rukometaše, danas mi je čak malo i drago. Vidio sam da je bilo jako dramatično, a ja sam se probudio uz najljepše moguće vijesti. Rukometaši su nam kao, i mnogo puta dosad, opet pokazali koju kvalitetu imaju i zbog njih se danas svi Hrvati osjećaju ponosnima. Bez obzira na krajnji rezultat u nedjelju, kapa do poda dečkima. A što se tiče Marina, o njegovoj kvaliteti na terenu neću ni pričati, jer je on u svakoj utakmici iznova dokazuje. Prijatelji smo doslovno cijeli život, rođeni smo u kućama udaljenima samo nekoliko desetaka metara i mogu vam reći da je osoba koja svojim ljudskim osobinama može služiti za primjer drugima. Istinski me raduje svaki njegov uspjeh kao da je moj. Želim da i u nedjelju na krilima njegovih obrana osvojimo to zlato. Puno sreće svim dečkima, bodrit ćemo ih s drugog kraja svijeta", kazao je u javljanju iz Melbournea za hercegovina.info Marin Čilić.

https://www.hercegovina.info/sport/kolumna-sport/krstine-sportski-centar-svijeta/180649/