ČILIĆ U TREĆEM KOLU WIMBLEDONA Sada ga čeka drugi igrač svijeta

Marin Čilić
BBC

Francuz Benjamin Bonzi bio je druga prepreka za Marina Čilića u Wimbledonu i drugu je Marin preskočio. Ovaj put ispustio je jedan set, ali u ostalima je bio dovoljno dobar da upiše prolaz.

Bonzi je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije, u prvom kolu imao je za protivnika Marca Trungellitija, zemljaša s kojim je igrao pet setova i Čilić je s razlogom u ovaj meč ušao kao favorit.

Čilić je dobro ušao u meč i u prvom setu bio je dobar na svom servisu, nije dao previše šansi Francuzu, a u završnici seta došao je do breaka i uzeop taj dio igre sa 6:4.

U prva dva servis gema Bonzija u drugom setu Marin je prokockao čak šest break lopti i onda je stigla kazna. Bonzi radi break, Marin vraća, ali Francuz mu još jednom uzima servis i set odlazi na njegovu stranu.

Loša vijest za Bonzija je da su to ujedno bila i jedina dva gema u kojima se približio Marinu na servisu i dolazio do break lopti. U trećem i četvrtom setu Čilić je bio bolji i na kraju je slavio sa 6:4, 3:6, 6:3, 7:6.

U trećem kolu Čilića čeka drugi nositelj Rus Daniil Medvjedev koji je u četiri seta svladao Jan-Lennarda Struffa, a zatim u tri seta Carlosa Alcaraza.

Wimbledon, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 32) - Benjamin Bonzi (Francuska, Q) 6:4, 3:6, 6:3, 7:6(5)