Čilić se plasirao u polufinale i u singlu

Čilić se plasirao u polufinale i u singlu
theunionjournal.com

Nastavljaju se odlični nastupi Marina Čilića na turniru u Stuttgartu. U polufinale je prošao u tijesnom meču protiv 14. igrača svijeta Denisa Shapovalova kojeg je svladao sa 7:5, 7:6.

Shapovalov nije mogao puno toga napraviti na servisu Čilića koji je ponovno bio dobar, doduše ovaj put "samo" osam aseva, ali je Kanađanin imao dosta problema na reternu.

Marin je prvi set dobio breakom u njegovoj završnici. U početku seta igrači su razmijenili breakove da bi Čilić kod 6:5 uspio napravio break i uzeti prvi set.

U drugom setu Čilić je ponovno kod 6:5 imao veliku priliku, dvije meč lopte, ali nije ih iskoristio. Set je otišao u tie-break gdje je Marin nakon 3:3 povezao četiri poena i odnio pobjedu.

Čilić je uz 57 posto ubačaja prvog servisa protivniku dopustio tek jednu break loptu koju je ovaj i iskoristio. S druge strane Marin je imao čak devet break lopte i iskoristio je tek dvije.

U polufinalu će igrati protiv Alexa De Minaura ili Jurija Rodionova.

undefined

Dodig i Čilić u polufinalu Stuttgarta

Marin Čilić i Ivan Dodig u jednom danu su iz osmine finala 'skočili' u polufinale turnira u Stuttgartu.  U osmini finala su Dodig i Čilić imali težak posao, no slavili su pobjedu preokretom…