BEOGRAD Đoković pred svojom publikom izgubio finale od Rusa

Novak Đoković Serbia open
Nikola Anđić

Ruski tenisač Andrej Rubljov pobijedio je danas srpskog tenisača Novaka Đokovića u finalu 'Srbija opena' rezultatom 2:1. Najbolji tenisač svijeta nije uspio osvojiti titulu pošto je u finalu poražen od Rusa Andreja Rubljova 6:2, 6:7 (4:7), 6:0 po setovima.

Đoković je po ranije viđenom scenariju izgubio prvi set, drugi je dobio u tie-brakeu poslije velike borbe, u trećem nije imao snage da pruži otpor, što je Rubljov iskoristio, i prvi put u karijeri pobijedio svjetskog broja 1 i uzeo trofej.

Andrej Rubljov osvajač je šestog po redu 'Srbija opena'. Ovom pobjedom Rus je spriječio najboljeg igrača svijeta da dođe do svog trećeg trofeja na beogradskoj šljaci. Meč je trajao dva i pol sata.

Novaku predstoji sezona na šljaci, mastersi u Madridu i Rimu prije odlaska na Rolland Garros, a u narednim danima će odlučivati na kojim turnirima će sudjelovati, prenosi Srna.

Poslije finala Novak se obratio medijima, i na samom početku čestitao je Rubljovu na osvojenom trofeju. "Čestitam Andreju što je odigrao jedan od najboljih tjedana. On je u top formi. Ja sam igrao koliko sam mogao, u drugom setu je počelo, a u trećem setu sam se osjećao slično kao u Monte Carlu".