TALENTIRANA MLADA TENISAČICA Petra Marčinko u dvije serije pregazila 20 godina stariju suparnicu

Petra Marčinko

Uspješan start u kvalifikacijama Roland Garrosa, zemljanog Grand Slam turnira u Parizu, imala je hrvatska tenisačica Petra Marčinko koja je sa 6:2, 6:4 svladala 38-godišnju Estonku Kaiju Kanepi

Za jedan sat i 12 minuta je 18-godišnja Marčinko svladala i više nego dvostruko stariju suparnicu koja je u najboljim danima karijere bila i među petnaest najboljih na svijetu, a trenutačno je na 246. mjestu WTA ljestvice. Isto tako, Kanepi je tijekom karijere igrala u četvrtfinalima sva četiri Grand Slam turnira, prenosi Tportal.

Od 1:1 u prvom setu Marčinko, 225. na svijetu, je vrlo brzo odjurila na 5:1 pri čemu joj je dosta pomagala i Kanepi sa svojim brojnim neforsiranim pogreškama. Meč se okrenuo početkom drugog seta te je Estonka povela 4:0, ali i stala u tom trenutku. Mlada hrvatska tenisačica nanizala je šest gemova te upisala važnu pobjedu od 6:2, 6:4.

U drugom kolu kvalifikacija Marčinko će igrati protiv devete nositeljice kvalifikacija, Japanke Moyuke Uchijime, koja je na startu svladala Litavku Mikuslkite sa 6:2, 6:1.

Roland Garros, 1. kolo kvalifikacija:

Petra Marčinko (Hrv) - Kaia Kanepi (Est) 6:2, 6:4