Što se događa sa hrvatskim nogometom u BiH

Kada pogledamo rezultate Zrinjskog i Širokog u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine,na prvi pogled bi se reklo da hrvatski klubovi stoje odlično u domaćim prvenstvima.Međutim stvarnost je drugačija, a to dokazuje i NK Posušje, dojučerašnji premijerligaš koji sada postoji samo na papiru.Klub koji bi uskoro trebao proslaviti 60 godina postajanja je, sada slobodno možemo reći, ugašen.NK Žepče, također nekadašnji premijerligaš,sada se nalazi na posljednjem mjestu prve lige federacije.Ništa bolja situacija nije i sa čitlučkim Brotnjom.Ne treba zaboraviti ni Ljubuški, klub koji je odavno ugašen.U Livnu, Čapljini i Kiseljaku se također igrao nogomet na puno kvalitetnijem nivou od današnjeg.

Hrvati su u najjači razred državnog nogometa ušli sa 9 predstavnika,a sada su ostala samo 2, HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg.

Tko je kriv ? Krivi smo prije svega mi sami,jer smo neorganizirani,jer svatko gleda samo svoju korist.Kriv je i nogometni (prije bi smo rekli fudbalski) savez Bosne i Hercegovine,koji izgleda svoju strogoću trenira samo na hrvatskim klubovima,dok se ostalima gleda kroz prste.Ne treba zaboraviti ni da HŠK Zrinjski skoro svako kolo plaća raznorazne kazne koje mu nogometni savez dodijeljuje.

Nekome je kriva, čini se, i posuška,čapljinska,žepčanska,livnjska i ljubuška omladina koja se upurno gura dalje od sporta prema drogi i alkoholu.