SPORTSKA 'KREMA' SUTRA U ČITLUKU Evo koji će sve vrhunski sportaši zaigrati za one kojima je pomoć potrebna

Loptom do dobrote, humanitarni turnir
Ilustracija

U Čitluku će se sutra održati humanitarni spektakl pod nazivom 'Loptom do dobrote'. Po uzoru na splitski turnir 'Četiri kafića' skupina sportskih zaljubljenika još 2019. godine došla je na ideju organizirati jedan hvalevrijedan događaj s ciljem pomoći svojim sugrađanima, žiteljima Brotnja, ali i Udruzi Susret koja brine o djeci s posebnim potrebama. 

Turnir koje je održan 2019. godine uistinu je bio organiziran na visokoj razini. Prošle godine istog nije bilo zbog pandemije koronavirusa, a ove godine organizatori planiraju otići korak dalje.

Tako će gledatelji sutra imati priliku na djelu vidjeti brojne poznate sportaše, koji će zaigrati futsal, podijeljene u četiri ekipe; Caffe Premier, The Pub, Caffe Paris i Club Bumerang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U Čitluk stižu; Igor Karačić, Nikola Moro, Mateo Sušić, Luka Menalo, Branimir Cipetić, Tino Sven Sušić, Zoran Nižić, Nikola Katić, Ivan Dodig, Matej Hrstić, Stjepan Radeljić, Stanko Bubalo, Igor Musa, Wagner Santos Lago, Davor Landeka, Romano Obilinović, Ivan Tomičić, Ivan Jakov Džoni, Luka Suton, Ante Ćorluka, Stjepan Lončar i brojni drugi.

"Bez gledatelja ovaj turnir ne bi imao svoj smisao. Protekla godina bila je teška za sve nas, odustali smo od organizacije jer smo znali da bez gledatelja ništa neće imati težinu. Zato u ime cijele organizacije želim prije svega zahvaliti svima koji su pružili bilo kakvu podršku i pozvati sve ljude dobre volje da dođu i ove godine na naš turnir i sudjeluju u projektu koji je zaista plemenit. Vjerujem da će postati naša prava tradicija. Puno naših sugrađana živi jako teško, a na nama je da Im pružimo ruku podrške kako bi barem Božić dočekali u veselju i tih dana zaboravili na sve svakodnevne brige, kojih nažalost ima jako puno", rekao je za Hercegovina.info Ivan Prskalo jedan od organizatora.

Loptom do dobrote,humanitarni turnir

Pripremljena je i bogata tombola u kojoj će posjetitelji imati priliku osvojiti vrijedne sportske rekvizite. Iz Atalante su svoje dresove poslali Josip Iličić i Mario Pašalić. Stiže i onaj najboljeg nogometaša HNL-a Marka Livaje, pa dres Nikole More i brojnih drugih.

"Cijena ulaznice je 5 KM i one se mogu kupiti u četiri kafića koja igraju na turniru. Što se tiče tombole, sve posjetitelje očekuju bogate nagrade. Bit će tu sportskih rekvizita od sportaša, dresova, opreme. Evo jedan dres koji bih ja istaknuo je onaj Marija Pašalića od reprezentacije Hrvatske s njegovim potpisom, ali i puno toga drugoga. Imat ćemo preko 50 zaista lijepih nagrada. Cijena tombole iznosit će 2 KM. Program počinje u 15 sati, a finale je predviđeno od 18:30 sati. Na ulazu u dvoranu ćemo također imati hranu i piće od čijeg će prihoda sve ići u humanitarne svrhe. Zahvaljujemo ljudima koji su sve to donirali i ljudima koji će volontirati tijekom tog dana. Naravno velika zahvala i svim vrhunskim sportašima koji će se odazvati, jer s njima cijela priča dobiva dimenziju više. Pozivam sve da sutra dođu u GSD u Čitluku i budu dio ove lijepe priče", rekao je Ivan Ivanković za Hercegovina.info.

Loptom do dobrote,humanitarni turnir

Proteklih mjesec dana brojni su se uključili i u kampanju pozivanja navijača u GSD u Čitluku. Tako je ovom plemenitom turniru podršku pružio i dvojac koji HŠK Zrinjski vodi prema naslovu prvaka Sergej Jakirović i Nemanja Bilbija.

Program sutrašnjeg turnira počinje u 15 sati odigravanjem prve polufinalne utakmice između ekipa The Pub i Club lounge Bumerang, dok će u 16:30 na teren Caffe Paris i Caffe Premier, dok je finale na rasporedu od 18:30 sati.