SKANDAL U BEOGRADU Pogledajte što su Srbi napravili atletičarki s Kosova

SKANDAL U BEOGRADU Pogledajte što su Srbi napravili atletičarki s Kosova
Instagram

Gresa Bakraqi nije svjetska zvijezda poput Armanda Duplantisa, koji je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom (6,20 metara), a nije niti Ivana Vuleta (djevojački Španović), koja je pred svojim navijačima obranila zlato u skoku u dalj. Bakraqi je samo prosječna trkačica na 1500 metara, koja je zauzela 17. mjesto od 19 sudionica s rezultatom 4:28,40. Ono po čemu je 26-godišnja Kosovarka izbila u prvi plan u Beogradu jest skandalozan, ali očekivan tretman od strane domaćina, a na što je pristala Svjetska atletska federacija (IAAF).

Srbija, naime, ne priznaje Kosovo kao državu, pa shodno tome u Štark Areni se nigdje nije mogla vidjeti zastava Kosova ili neka druga državna obilježja.

"Sramotno je što su sve organizatori pokušavali, nastojali su sakriti natpis Kosovo na mojoj majici, osjećala sam se diskriminirano i tražila sam isti tretman. Na kraju sam ipak nastupila u majici s natpisom KOS", rekla je atletičarka za Apel, prenose Sportske novosti.

Neki novinari su htjeli razgovarati sa mnom, osiguranje i policija, koji su me stalno pratili, nisu dopustili. Inače, nisam imala problema.

Da je u nekom ludom scenariju Bakraqi eksplodirala i osvojila zlato pored svih Etiopljanki (Gudaf Tsegay – zlato s rekordom Svjetskih prvenstava, Axumavit Embaye – srebro, Hirut Meshesha – bronca), bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi organizatori reagirali na mogućnost sviranja himne Kosova…