ŽRK Ljubuški najmlađa ekipa u Premijer ligi BiH, a jedna od najuspješnijih

iz Banjaluke što govori da se pred našim rukometašicama nalazi lijepa budućnost. Čini se da je stručni tim u ekipi naših rukometašica napravio pravi posao podmlađivanjem ekipe i davanjem šansi mlađim igračicama što se pokazalo pravim potezom i nije nimalo utjecalo na posljedak, odnosno posljedak je ostao isti ili čak i bolji imajući u vidu mnogo iskusnije sastave iz prijašnjih sezona.

Naša ekipa je postigla najviše zgoditaka u prvom dijelu sezone i to 336 ili 33,6o po utakmici, a kapiten ekipe prof. Maja Prusina je najbolji strijelac lige sa 107 zgoditka iz 10 utakmica. Ekipa Ljubuškog je najbolji izvođač sedmeraca sa 83,67 % uspješnosti i najdiscipliranija ekipa sa najmanje isključenja što govori o jednoj dozi kvalitetnijeg i čistije rukometa u odnosu na druge ekipe Premijer lige.

 

Uzimajući u obzir da je ekipa u drugom dijelu natjecanja ostala bez vratarskog dvojca Bjelić/Medak, te se oslonila na vratarski dvojac Jelčić/Stojak koji je prošao rukometni školu u Ljubuškom, a statistika je rađena računajuči predhodne vratarke naše rukometašice su daleko najmlađa ekipa u ligi a nalaze se na visokom drugom mjestu Premijer lige, te su se plasirali u završnicu Kup-a BiH. Inače u klubu se mnogo posvećuje stručnom radu sa mlađim dobnim skupinama, te pod budnim okom četiri visokoobrazovana trenera iz područja tjelesne kulture i rukometa kroz trenažni proces prolazi 100 polaznika škole rukometa od cicibanki do juniorki.

zrkljubuski1956.blog.hr