Regiranje navijača Zrinjskog na dešavanja u Ljubuškom

Danas se na portalu BH rukomet, pojavio tekst Dušana Muse koji piše o događajima na utakmici HŽRK Ljubuški-HŽRK Zrinjski koja je odigrana prošle srijede. Prije svega dotični novinar nije nikako nazočio utakmici, a u svom tekstu je iznio nekoliko neistina kojima blati navijače Zrinjskog. Dotični gospodin piše da se na utakmici nenajavljeno pojavilo pedesetak navijača Zrinjskog. Kome bi se to navijači Zrinjskog trebali najavljivati u Ljubuškom, kojih je bilo svega desetak, ostali su bili rodbina i prijatelji igračica i upravo zahvaljujući njima nije ni došlo do većih izgreda.

Istina je da je jedan navijač Zrinjskog psovao suca, i tada ga je domaći navijač udario, nakon čega je došlo do gužve na tribinama. Vrlo dobro znamo o kome se radi, a i domaći navijači su u tom mometnu jasno rekli da je on glavni krivac za ružne događaje koji su obilježili susret sportskih prijatelja dva kluba iz Hercegovine. Gužva jeste trajala desetak minuta, i jeste trenerica Zrinjskog ušla na tribine, ali u namjeri da spriječi nerede, nikako da se ona sa nekim obračunava kako je naveo Musa u svom tekstu. Također trenerica se nije okliznula na tribinama nego ju je gurno jedan od domaćih navijača. Domaći liječnik za koga Musa tvrdi da je pružao pomoć trenerici je sam sa drškom od metle krenuo u obračun sa navijačima, a to je naravno izostavljeno iz teksta objektivnog ljubuškog novinara. Gospodine Musa da ste bili na utakmici znali bi da navijači Zrinjskog nisu došli u Ljubuški nikoga vrijeđati ni napadati, došli su u prijateljski grad iz koga u našim redovima igraju sjajne rukometašice i sportašice.

Mi nemamo nikakvih zamjerki na domaće rukometašice koje su se sportski borile, kao ni na veliku većinu gledatelja u dvorani. Naš navijač koji se branio je uhićen, ali ne i onaj koji je započeo tučnjavu. Naša trenerica je dobila opomenu, ali ne i liječnik koji je sa metlom jurišao na navijače. Naš navijač je na kraju proveo noć u zatvoru, i zaradio je prijavu. Laž je i da je kod tog navijača izmjereno 2,2 % alkohola u krvi, i postoji nalaz koji kaže da je to bilo 1, 87 % . Što je sa gospodinom koji je počeo tučnjavu i zbog koga se sve desilo moramo Vas upitati? Ovo pismo pišemo samo da jasnost zna da nismo ovce koje ste vi namjeravali ošišati nedobronamjernim i poprilično lažnim tekstom. Već smo spomenuli da u našem klubu igraju tri sjajne rukometašice iz Ljubuškog, slično je stanje i sa muškim klubom koji ne bi opstao u ligi da nije igrača koji su došli iz Ljubuškog. Mi smo zahvalni na tome, kao i našim sportskim prijateljima iz Ljubuškog koji su bili i bit će uvijek dobrodošli u Mostaru. Gospodine Musa jedno je pisati o cijenama na tržnici kada je obiđete i raspitate se na štandovima, a nešto sasvim drugo o utakmici na kojoj niste ni bili. Za kraj čestitamo našim rukometašicama naslov prvakinja, i poručujemo da ćemo uz njih biti gdje god igrale.

NAVIJAČI HŽRK ZRINJSKI