FOTO  ŽRK Ilidža-HRK Katarina 32:29

ilidža katarina
Ova utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija kola i svojom dramatičnom završnicom mogla da zadovolji oko 100 prisutnih gledalaca.

Bio je to duel dvije ekipe koje su do ovog kola bile rezultatski skoro poravnate na ljestvici.  Ilidža se nalazila na drugom mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda, dok su gošće iz Mostara, ekipa Katarine nakon deset odigranih kola zauzimale treće mjesto sa 22 osvojena boda.

Od samog početka utakmice rukometašice Ilidže su krenule ofanzivnije sa željom da već na samom otvaranju ostvare prednost i nametnu svoju igru na terenu. U 5. minuti rezultat je glasio 3:1 za domaće, a predvođene odličnom Merdžanić na golu koja je u prvom poluvremenu skupila 11 obrana, te standardno dobrom igrom u napadu uspijevale su dominirati na terenu i povećavati prednost u svoju korist. Tako je u 25. minuti ekipa Ilidže imala najveću prednost od šest golova razlike. Rezultat je glasio 14:8. Ipak, do poluvremena su rukometašice Katarine uspjele da razliku smanje na pristojnih četiri gola prednosti za domaće. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 16:12 za ŽRK Ilidža.

U drugom poluvremenu gošće su pokušavale da naprave pritisak i dođu do preokreta, ali kvalitet koji posjeduje ekipa trenera Ilića bio je dovoljan da ne dozvoli gošćama bilo kakvo iznenađenje. Ipak, na terenu nije sve tako izgledalo. Ilidžanke bolje otvaraju drugo poluvrijeme i održavaju prednost koju su stvorile u prvom poluvremenu. U 43. minuti domaćin ovog susreta ima prednost od šest pogodaka, 24:18 i tada je već bilo jasno da se gošće nemaju čemu nadati u ovom susretu. U 47. minuti razlika je povećana dodatno pa je Ilidža imala prednost od 26:19. Prednost koju su ostvarili u tim trenucima domaće rukometašice kao da je malo "uljuljalo", pa gošće prave seriju 6:0 te dolaze na samo gol zaostatka, 28:27. Golovima Pavlović i Marić u tim trenutcima domaće dolaze ponovo na plus tri i u 58. minuti imju prednost od 30:27. Do kraja utakmice domaće rukometašice su zadržale stečenu prednost i došle do pobjede od 32:29.

ŽRK Ilidža: Merdžanić (16 odbrana), Mihajlović 5, Pavlović 3, Pašović, Omerović, Ždrale, Hadžiselimović 3, Muhović, Hrle, Mujagić 6, I. Škaljić 6, N. Škaljić, Marić 9, Imširević, Divčić i Pandurević.
Trener: Dominko Ilić.

HRK Katarina: Pršlja, Gudelj Ž. 7, Sklebar, Jarak 1, Knezović 8, Gudelj, Pandža, Prguda 1, Šimunović, Križanac, Kekić 8, Vrančić 4, Pandžić, Jovanović.
Trener: Kornelija Rajković.

sport033.com