ZORAN GOBAC "On sigurno nikad neće biti izbornik Hrvatske"

Zoran Gobac i Lino Červar
Slobodna Dalmacija

Hrvatska rukometna reprezentacija 11. se mjestom oprostila od Europskog prvenstva. Upravo su joj to mjesto bile predvidjele i kladionice uoči turnira, no očekivanja su porasla nakon fantastične pobjede protiv Španjolske na otvaranju turnira. Na kraju je taj plasman proglašen neuspjehom te je krenulo traženje krivca.

Izbornik Goran Perkovac po običaju je prvi na tapeti, no on je uvjeren da će ostati na svojoj poziciji. U slučaju da dođe do njegove smjene, domaći stručnjak Nenad Kljaić rekao je da na mjestu izbornika vidi Crnogorca Veselina Vujovića. Ta se ideja nije svidjela legendarnom kapetanu Hrvatske Petru Metličiću, ali ni dopredsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza Zoranu Gopcu.

"Cijenim Vujovića kao čovjeka i trenera, ali..."

"U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obnašati ulogu izbornika, tako da tu nema problema. Vujovića iznimno cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a RK Zagreb drugo. Nitko nije razgovarao s Vujovićem oko izborničke pozicije niti će razgovarati.

To su floskule ove gospode raznorazne. Gorana Perkovca je postavio Lino Červar dok je bio koordinator, nisam ga ja postavio. Vujović sigurno nikad neće biti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije", rekao je Gobac za Index.