ODLAZAK NAKON 100% UČINKA Za Hercegovina.info govori Petar Šuvak

Petar Šuvak
RK Izvidac

Izviđač je prije nekoliko dana dobio već trećeg trenera u ovoj sezoni. Rekli bismo iznenađujuće. Nakon odlaska Maria Bjeliša koji u sezoni s momčadi nije ušao najbolje, na klupi ga je zamijenio Petar Šuvak.

Bila je to odlična šok terapija za momčad Izviđača. U tri susreta na klupi, Šuvak je upisao tri važne pobjede. No, onda je stigla neočekivana vijest, kako Šuvak više nije trener Izviđača. 

Upitali smo danas Petra Šuvaka, što je razlog odlasku s klupe Skauta.

"Moj odlazak je posljedica određenih neslaganja s upravom. Ne bih ulazio u detalje, kaže Petar Šuvak za hercegovina.info.

Što je razlog tomu da Izviđač više nije tako uvjerljivo prvi u domaćem prvenstvu?

"Razlog zbog kojeg izviđač nije prvi ove sezone je smjena generacija. To nije ništa novo ni neočekivano. Jednostavno je potrebno malo vremena da mladi igrači dođu u godine u kojima će biti konkurentni."

Kakvu momčad ostavljate Toniju Čolini?

"Trener će dobiti ekipu koja je mlada i potentna. Ako uprava bude imala strpljenja da istrpi krize koje sve mlade ekipe imaju ja očekujem da će Izviđač najkasnije za dvije godine opet biti prvak s ekipom koja će biti u najvećoj mjeri sastavljena od domaćih igrača 2000. i 2002 godišta."

Gledamo EP i vidimo brojne mladiće iz Ljubuškog. Bojite li se da će Izviđač samo postati dobar proizvođač, a da će odlasci ugroziti rezultate prve momčadi u budućnosti?

"Odlasci su sasvim normalna pojava. Nama je sudbina da proizvodimo kvalitetne mlade igrače i na njima gradimo rezultate. A kad oni postanu tako kvalitetni da se za njih zanimaju vrhunski europski klubovi onda je normalno da im klub dopuste da naprave taj iskorak. Ni jedan klub u BiH nema financijske uvjete kojim bi to spriječio", kazao je Šuvak.