FOTO  VOLJENOM GRADU Crnogorke osvojile turnir u Mostaru

VOLJENOM GRADU Crnogorke osvojile turnir u Mostaru
Hercegovina.info

U sportskoj dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru održan je rukometni turnir 'Voljenom gradu' u organizaciji Rukometnog kluba 'Lokomotiva'. Turnir se održava svake godine povodom rođendana 'Lokomotive' koji se obilježava 14. veljače.

Ove godine sudjelovale su četiri ekipe na turniru i za razliku od prošlih godina kada se turnir igrao dva dana, ove godine sve utakmice su odigrane u jednom danu.

Sudionici su bili Rukometni klub 'Turbina' iz Jablanice, Rukometni klub 'Lokomotiva', Ženski rukometni klub 'Trebjesa' iz Nikšića, te Ženski rukometni klub 'Leotar' iz Trebinja.

U prvoj utakmici turnira sastale su se momčadi 'Lokomotive' i 'Leotara' gdje su gošće pokazale upornost, te je konačni rezultat glasio 20 - 23. U ovoj utakmici najviše su se pogocima istaknule Azra Letić, Ena Mušić i Sajra Šuta kod domaće ekipe, dok su kod gostiju najučinkovitije bile Dragana Boro, Marija Kovačević i Anđela Anđušić.

Druga utakmica turnira ponudila je susret 'Trebjese' i 'Turbine', a bolje su bile gošće iz Crne Gore i to rezultatom 23 - 18. Najefikasnije kod 'Trebjese' bile su Maša Varajić (7 golova), Anđela Gezović (5 golova) i Anja Drašković (4 gola). Kod 'Turbine' najviše golova dala je Lidana Redžo (6), potom Ensara Zahirović (5) i Amra Halebić (3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici za 3. mjesto na turniru igrale su momčadi 'Lokomotive' i 'Turbine', te su gošće iz Jablanice slavile rezultatom 22 - 23. Kod domaće ekipe najefikasnija po golovima je bila Azra Letić (9), potom Ena Mušić (6) i Ilajda Šuta (3). U ekipi 'Turbine' Hana Šehić je postigla šest golova, te Lidana Redžo i Ensara Zahirović po pet golova.

Za prvo mjesto sastale su se ekipe 'Trebjese' i 'Leotara', te je nakon odigranih 60 minuta rezultat glasio 35 - 20, i time su gošće iz Crne Gore osvojile turnir. 'Trebjesa' je pokazala ozbiljnost i efikasnost u igri, što se na kraju pokazalo i kroz rezultat.

Osim zahvalnice i pehara za 1. mjesto, ekipa 'Trebjese' dobila je i priznanje za najvoljeg golmana, a to je bila Saša Ričević. Također, iz ekipe Crnogorki bila je i najbolja igračica turnira, a to je Maša Verajić.

Priznanje za najboljeg strijelca otišlo je u ruke Azre Letić iz 'Lokomotive'. Organizator je zahvalio svima koji su pomogli održavanje ovog turnira, koji je održan u nešto drugačijem izdanju zbog pandemije koronavirusa.