FOTO  VOLJENOM GRADU Crnogorke osvojile turnir u Mostaru

Sa turnira Voljenom gradu 2021.
Hercegovina.info

U sportskoj dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru održan je rukometni turnir 'Voljenom gradu' u organizaciji Rukometnog kluba 'Lokomotiva'. Turnir se održava svake godine povodom rođendana 'Lokomotive' koji se obilježava 14. veljače.

Ove godine sudjelovale su četiri ekipe na turniru i za razliku od prošlih godina kada se turnir igrao dva dana, ove godine sve utakmice su odigrane u jednom danu.

Sudionici su bili Rukometni klub 'Turbina' iz Jablanice, Rukometni klub 'Lokomotiva', Ženski rukometni klub 'Trebjesa' iz Nikšića, te Ženski rukometni klub 'Leotar' iz Trebinja.

Sa turnira Voljenom gradu 2021.

U prvoj utakmici turnira sastale su se momčadi 'Lokomotive' i 'Leotara' gdje su gošće pokazale upornost, te je konačni rezultat glasio 20 - 23. U ovoj utakmici najviše su se pogocima istaknule Azra Letić, Ena Mušić i Sajra Šuta kod domaće ekipe, dok su kod gostiju najučinkovitije bile Dragana Boro, Marija Kovačević i Anđela Anđušić.

Druga utakmica turnira ponudila je susret 'Trebjese' i 'Turbine', a bolje su bile gošće iz Crne Gore i to rezultatom 23 - 18. Najefikasnije kod 'Trebjese' bile su Maša Varajić (7 golova), Anđela Gezović (5 golova) i Anja Drašković (4 gola). Kod 'Turbine' najviše golova dala je Lidana Redžo (6), potom Ensara Zahirović (5) i Amra Halebić (3).

U utakmici za 3. mjesto na turniru igrale su momčadi 'Lokomotive' i 'Turbine', te su gošće iz Jablanice slavile rezultatom 22 - 23. Kod domaće ekipe najefikasnija po golovima je bila Azra Letić (9), potom Ena Mušić (6) i Ilajda Šuta (3). U ekipi 'Turbine' Hana Šehić je postigla šest golova, te Lidana Redžo i Ensara Zahirović po pet golova.

Sa turnira Voljenom gradu 2021.

Za prvo mjesto sastale su se ekipe 'Trebjese' i 'Leotara', te je nakon odigranih 60 minuta rezultat glasio 35 - 20, i time su gošće iz Crne Gore osvojile turnir. 'Trebjesa' je pokazala ozbiljnost i efikasnost u igri, što se na kraju pokazalo i kroz rezultat.

Osim zahvalnice i pehara za 1. mjesto, ekipa 'Trebjese' dobila je i priznanje za najvoljeg golmana, a to je bila Saša Ričević. Također, iz ekipe Crnogorki bila je i najbolja igračica turnira, a to je Maša Verajić.

Priznanje za najboljeg strijelca otišlo je u ruke Azre Letić iz 'Lokomotive'. Organizator je zahvalio svima koji su pomogli održavanje ovog turnira, koji je održan u nešto drugačijem izdanju zbog pandemije koronavirusa.