Vedran Delić: Zrinjski je život i više od toga

HMRK Zrinjski, Vedran Delić, Vedran Delić, HMRK Zrinjski
U tom cilju Plemićima će sasvim sigurno pomoći povratniku svoj Zrinjski Vedran Delić jedan od najboljih rukometaša u BiH.

Evo što o svom povratku i nastavku karijere za naš portal HERCEGOVINA.info kaže Vedran.

Kao prvo da ti zaželimo dobrodošlicu pri povratku u svoj Zrinjski?

Hvala na dobrodošlici, dobio sam mnogo poruka i poziva dobrodošlice, i to je znak da ljudi prate mene i klub, tako da će mi to biti velika stvar za povratak na teren u svom matičnom klubu.

Kako je došlo do ovog povratka u matični klub?

Kao što mnogi znaju trebao sam nastaviti karijeru vani, točnije u Francuskoj, ali zbog nekih čudnih događaja transfer se nije realizirao, pa sam odlučio unatoč nekim ponudama iz BiH ostati u svom klubu Zrinjskom, te pomoći i klubu i momcima da Zrinjski ostane u eliti najjačih u BiH

Dobro si upoznat sa stanjem u Premijer ligi, pa realno koliko može Zrinjski u nastavku prvenstva?

A mislim realno stanje u BiH je veoma loše što se tiče finansija, pa tako odmah i liga je slabija. Bit će teška polusezona za Zrinjski, ali mislim uz par nas, hajmo reći "iskusnijih i starijih" Zrinjski može da ostane u eliti najjačih klubova u BiH.

Tko je po tebi najveći kandidat da osvoji ovogodišnje Svjetsko prvenstvo?

Prema meni najveći kandidat da osvoji prvenstvo je Francuska, jer ipak godinama dominiraju i mislim da imaju takav skup igrača da ko god igrao mogu da dobiju bilo kojeg protivnika. Ovom prilikom bih i pozdravio svog rođaka Igora Anića koji nastupa za Francusku na svjetskom prvenstvu i da mu poželim mnogo dobrih utakmica.

Bio si i na širem reprezentativnom popisu za SP u Kataru. Možeš li nam reći koliko po tebi mogu reprezentacije Hrvatske i BiH na prvenstvu?

Hrvatska je svima poznata i mislim da može doći veoma daleko, kao što se i nadam da će moji suigrači reprezentacija BiH proći u drugi krug i onda je sve lakše. Uvjeren sam da imaju snage i vjere, te da mogu napraviti na prvom velikom natjecanju veliku stvar.

Kakvi su ti planovi nakon ove sezone, da li je to ostanak u Zrinjskom ili nešto drugo?

Planovi su mi da završim ugovor na proljeće s francuskim klubom, te da mu se priključim na ljeto kada kreću pripreme.

Evo za kraj poruka navijačima, njihova pomoć će vam biti prijeko potrebna u borbi za opstanak?

Dođite i podržite "malu" mostarsku raju jer to zaslužuju. Bio sam član Zrinjskog kada se nije moglo prići dvorani, tako da ovim putem molim da dođu kao nekada i budu nam 8 igrač, jer Zrinjski je život i više od toga.

Eto toliko za sada od Vedrana, a ove njegove riječi su dovoljne ljubiteljima rukometa i navijačima Zrinjskog da u nastavku natjecanja podrže Plemiće u borbi za opstanak.

HERCEGOVINA.info