FOTO  Vedran Delić: Imao sam mnogo ponuda, ali ostao sam u svom Zrinjskom

Zrinjski-Bosna

O Challenge Cupu, nastavku prvenstve, ambicijama rukometaša Zrinjskog porazgovarali smo sa jednim od najboljih u momčadi Plemića Vedranom Delićem.

Evo što za naš portal uoči početka natjecanja u Pl BiH kaže popularni Veca.

Nakon nastupa u Challenge Cupu slijedi nastavak natjecanja u PL BiH. Kakve ambicije imaju Plemići u drugom dijelu prvenstva?

"Poslije Challenge Cupa okrećemo se prvenstvu gdje tražimo svoje šanse za koje tvrdim da ih možemo ostvariti. Ambicije nam kao i na samom početku prvenstva ostaju iste, pokušati ući u borbu za prvaka države i ako Bog da obranimo titulu pobjednika kupa".

Ostaje li kod igrača žal za ispadanjem iz Europe, jer stiče se utisak da nije bilo onih problema sa prijevozom da je Zrinjski kvalitetniji od Krasnodara?

"Naravno da ostaje žal jer nakon svega što smo proživjeli  na putu do Krasnodara ne bi ni puno jače i veće ekipe od nas uspjele da dobiju prvu utakmicu. Da je sve kako je treblo biti , i da nismo imali tih problema problema koji smo imali sigurno da bi mogli parirati Skif Krasnodar.  U drugoj utakmici smo dokazali da HMRK ZRINJSKI ima jako dobru ekipu , i svi  mislimo da smo mogli proći dalje. Ali što je tu je, mi se okrećemo  domaćim zadacima i prvenstvu BiH".

Jedan si od najboljih igrača Zrinjskog, ali i cijele domaće lige. Da li si zadovoljan svojom formom?

"Veliko Vam hvala za to jedan od najboljih, ali ja nikada nisam do sada stavljao sebe na prvo mjesto, pa to ne bih ni sada. Da sam zadovoljan svojom formom jesam, ali uvijek se može bolje i ka tome cilju i idem iz svake utakmice, te mislim da uz pomoć ekipe uvijek neko ispliva i dokaže svoju kvalitetu".

Prvo kolo Plemićima donosi gostovanje u Goraždu. Tvoja prognoza za ovaj susret?

"Gostovanje u Goraždu je uvijek bilo teško, ma koliko ekipa Goražda bila dobra ili loša. Uvijek je puna dvorana i uvijek imaju dobru podršku s tribina baš kao i mi kada igramo u Sportskoj dvorani BB. Mislim da je i nama to dodatni vjetar u leđa, jer tko ne voli igrati pred punom dvoranom onda on  i nije za sport. Mišljenja  sam da možemo doći do 3 boda koja bi nam uvelike pomogla u nasim ciljevima, a to je borba za prvaka BiH".

Kada smo kod navijača koliko Vam znači njihova podrška?

"Podrška s tribina je nešto najbolje što se trenutno dešava kada igra HMRK ZRINJSKI i to je možda najveća i naljepša stvar koju jedan sportaš moze doživjeti. I ovom prilikom se zahvaljujem ljudima i sportskim prijateljima HMRK ZRINJSKI koji uvijek dođu i podrže Mostarske momke kako u pobjedi, tako i u porazu. Poželio bih da i u ovoj polu sezoni vidimo punu dvoranu i onda ce to biti znak da dobro radimo i da im dobro vraćamo za tu veliku podršku igrama na terenu".

Tvoja cijela obitelj vezana je uz obitelj Zrinjski. Što za tebe znači igrati za Zrinjski?

"Jeste baš tako, čitava obitelj je vezana za Zrinjski i svi smo se bavili sportom u kolektivima Zrinjski. Za mene to znači jednu veliku stvar da svoj klub i svoj grad predstavljam na najbolji način ili jednostavo rečeno poznatom parolom ŽIVJET ĆE U NAMA DOK NERETVA TEČE".

Kakvi su ti planovi za budućnost što se tiče igranja za Zrinjski?

"Što nosi budućnost? Nikad se ne zna! Ja sam trenutno član Zrinjskog i samo tako razmišljam. Bilo je mnogo ponuda, ali sve je to stavljeno sa strane. Uprava i ja imamo dogovor i ako sve bude kako je dogovoreno ja ostajem tu gdje jesam. Najbolje je biti u svom gradu i igrati pred svojom publikom, ali nikada se ne zna što će biti sutra i što budućnost nosi".

Za kraj poruka našim čitateljima i ljubiteljima rukometa?

"Poruka je jasna. Budite uz sve sportove koje nose ime ZRINJSKI, jer tako smo mnogo jaci i mnogo opasniji. Mi igramo za sebe, ali i za Vas. Svaka vaša podrška nam daje dodatnu snagu i vjetar u leđa. Samo s vama i uz Vas možemo postići ono najbolje. ŽIVJET ĆE U NAMA DOK NERETVA TEČE."

HERCEGOVINA.info