Vedran Delić briljira u Njemačkoj, drugi je najbolji strijelac druge Bundeslige

Vedran Delić
Wilhelmshavener HV e.V.

Nekadašnji igrač mostarskog Zrinjskog i ljubuškog Izviđača, Vedran Delić ove sezone bilježi sjajne rezultate za Wilhelmshavener HV koji se natječe u drugoj njemačkoj Bundesligi.

Vedran je trenutno drugi strijelac lige, a u pet odigranih susreta postigao je čak 32 pogotka. Tako su se i Nijemci upoznali s njegovim bogatim repertoarom šuteva, besprijekornim izvođenjem sedmeraca i neviđenim vicom u igri.

Podsjetimo, početkom 2020. godine Delić je napustio redove RK Izviđač CO te se preselio u Njemačku gdje je potpisao za Wilhelmshavener. Iako je u dresu novog kluba odigrao samo dvije utakmice, prije izbijanja pandemije korona virusa, izvrsnim igrama Delić je stekao povjerenje uprave kluba te mu je ponuđeno produženje ugovora na još godinu dana.

Prošle sezone, u trenutku prekida sezone zbog pandemije, Wilhelmshavener je bio lider treće pokrajinske lige te se od ove sezone netječe u drugoj njemačkoj Bundesligi.

Nakon pet odigranih kola Wilhelmshavener HV nalazi se na sedmoj poziciji i skorom od tri pobjede i dva poraza.

Dugo godina Delić je bio okosnica ekipe HMRK Zrinjski iz Mostara s kojom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine. Iz Zrinjskog, Delić seli u Izviđač, i sa „Skautima“ postaje prvak Bosne i Hercegovine, nakon čega odlazi u Njemačku.