UOČI FRANCUSKE Novi problemi za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Domagoj Duvnjak
Profimedia

Francuska je uvijek jedan od glavnih kandidata za trofej pa je tako i sada. Hrvatsku to stavlja u tešku poziciju i očekuje se vrlo naporan dvoboj.

"Protiv Francuske je uvijek vrlo teško igrati, imaju i nevjerojatnu fizičku snagu, mogu igrati vrlo brzo, pokretljivi su, vrlo zahtjevna utakmica, ali i mi možemo odigrati dobar rukomet tako da će biti zanimljivo", kaže Goran Perkovac.

Perkovac je svjestan gdje leži najveća opasnost.

"Oni su izuzetno jaki jedan na jedan i pokušavaju te natjerati na tu igru. Mi to moramo pokušati izbjeći i pustiti loptu malo brže oko zone. Iza njih ostaje dosta prostora i moramo to koristiti, a ne se hrvati s njima. Ako se budemo hrvali, tu su oni sigurno bolji od nas."

Hrvatska je u glavnu rundu prenijela jedan bod i to osvojen protiv Austrije.

"Nadam se da nam neće nedostajati, ali mi ako želimo ići dalje i s dva i s jednim bodom moramo dobiti sve tri utakmice. Ta prva utakmica naravno da je bitna, ako je dobijemo, dobili smo ekstremno puno, ali ako izgubimo imamo još tri utakmice koje možemo dobiti i proći dalje. Tako da nije neko veliko opterećenje, ali tu je sigurno želja da ih dobijemo."

Veron Načinović vraća se u konkurenciju, ali je upitan nastup Domagoja Duvnjaka.

"Načinović je na treningu, normalno trenira, jedini koji nam je sad upitan je Domagoj Duvnjak koji je dobio temperaturu. Imao sam za sutra velike planove s njim, ali vidjet ćemo sada."

Sportnet.hr