FOTO  U trećem kolu grupne faze Europske lige Chambery slavio u Ljubuškom

HRK Izviđač
Ljubuški portal

Rukometaši Izviđača doživjeli su poraz i u utakmici 3. kola grupne faze Europske lige, a ovaj put u Ljubuškom je slavila ekipa Chamberyja.

Chambery je otvorio utakmicu vodstvom od 2:0 i 4:2, a n isteku pete minute Ivano Pavlović pogađa za 4:4. Igralo se gol za gol narednih nekoliko minuta, a nakon 8:8 gosti prave seriju od 5:1 i odlaze na 13:9, prenosi Ljubuški portal.

U 28. minuti gosti su poveli do tada najvećom razlikom 21:14, a na odmoru su imali plus šest, bilo je 22:16.

Prvi gol u nastavku postiže naš šampion koji dolazi do 17:22, a ubrzo nakon toga preko Diana Ćeška i do 18:22. U 35. minuti rezultat je glasio 24:20 za Chambery, koji nakon toga pravi seriju od 3:0 i odlazi na plus sedam (27:20). U 45. minuti gosti iz Francuske su imali devet golova prednosti, jer su poveli sa 30:21. Do kraja meča prednost Chamberyja išla je i do plus 14, a na kraju je završilo 40:27.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filip Odak je bio najefikasniji kod skauta sa sedam pogodaka, a Edvin Dželilović dodao je šest iz sedam pokušaja. Ivano Pavlović pogađao je pet puta, a Diano Ćeško i Mihael Bebek po tri. Po jedan pogodak postigli su Zvonimir Lukenda, Matej Ljubiš i Marijan Šaravanja. Aldin Alihodžić je sakupio šest, a Haris Suljević dvije odbrane.

Kod Chamberyja najefikasniji je bio Benjamin Rochert sa osam pogodaka.