FOTO  U Mostaru ponovno pokrenut klub koji je ugašen prije 14 godina

Rukometni klub Galeb trening
Hercegovina.info

U Mostaru je reaktivirano djelovanje ženskog Rukometnog kluba 'Galeb'. Kako je istaknuto za Hercegovina.info, klub je ponovno registriran u ožujku ove godine.

Klub vodi Muhamed Ćemal, a u organizaciji istog su još Adela Šoše, Tea Dedić, Lejla Pehilj, te Amela Pilav Karadža koje su ujedno i trenerice kluba.

Nedavno je raspisan natječaj za prijem članova u ovaj klub, te je organiziran i prvi trening u dvorani Dječjeg doma 'Mostar'. I Rukometnog kluba 'Galeb' istaknuli su kako su zadovoljni odzivom djevojčica, a natječaj za prijem je i dalje otvoren.

Treninge vode nekadašnje igračice sa dugogodišnjim rukometnim iskustvom , a koje smo već spomenuli u tekstu.

Na naš upit, koji je cilj ponovnog pokretanja, odnosno reaktiviranja 'Galeba', iz kluba smo dobili odgovor kako je cilj da se djevojčicama pruži mogućnost bavljenja rukometom, da produktivno iskoriste slobodno vrijeme, te da se nauče ljudskim i sportskim vrijednostima.

O planovima za ovu i naredne godine nisu željeli konkretno govoriti, osim da je već dogovoreno nekoliko aktivnosti. Dogovoreno je također i da će se treninzi održavati tri puta tjedno.

Zainteresirane djevojčice mogu se obratiti rukovodstvu kluba putem Facebook stranice RK Galeb - Mostar, također i putem Instagrama, ali i vibera na brojeve telefona koji se nalaze na navedenim društvenim mrežama.

Inače, klub je prestao sa radom prije 14 godina, a ime 'Galeb' je dobio po prvom mlaznom zrakoplovu koji je proizveden u tvornici 'Soko' u Mostaru.