FOTO  TURNIR PRIJATELJSTVA Dalmatinski derbi odigran u Mostaru

Rukometašice Metkovića i Sinja
Hercegovina.info

U Mostaru je održan rukometni turnir prijateljstva na kojem su sudjelovale četiri ekipe. Osim domaćina R.K. 'Lokomotiva', na ovaj turnir odazvali su se Ž.R.K. Metković, Ž.R.K. Sinj, te R.K. Hadžići interlogistik II.

U prvoj utakmici su se sastale momčadi Sinja i Lokomotive gdje je pokazana odlična borbenost obje ekipe, međutim gošće iz Sinja su na kraju slavile rezultatom 30-19. Najviše golova u domaćoj momčadi dala je Azra Letić (9), potom Ilajda Šuta (4), te Džejla Mešić (3).

Kod gostujuće ekipe Karmen Paštar je upisala najveći broj golova (11), po četiri gola su dale Anđela Plazibat i Tina Bešljić, a po tri gola Anđela Mihaljević i Ivana Plehbosić.

Druga utakmica između Metkovića i Hadžića ponudila je niz dobrih akcija, ali i veliki broj golova. Rezultat je bio na strani gošći iz Metkovića, te je utakmica završila 33-29. Metković je imao široku lepezu strijelaca, te je tako Anđela Šušak zadala najviše problema protivničkom timu i dala im 12 golova. Pet golova upisala je Petra Obšivač, a po četiri gola su dale Petra Obradović i Rita Šiljeg.

Kod rukometašica iz Hadžića, koje su došle bez puno rezervnih igračica, najefikasnija je bila Amina Hadžiabdić (8), Lea Bošnjak (7), te Anisa Mehremić (6).

U utakmici za 3. mjesto sastale su se ekipe Lokomotive i Hadžića. Na trenutke su igračice ponudile izjednačenu igru, ali je na kraju rezultat otišao u korist gošći iz Hadžića - 21-25. Kod Lokomotive najviše golova dale su Azra Letić i Džejla Mešić (po 6 golova), te Ilajda Šuta (4). U momčadi Hadžića Hana Šehić je imala najviše zgoditaka (8), potom Amina Hadžiabdić (5), te Sara Ibrica, Amina Đurđević i lea Bošnjak (po tri gola).

Svojevrsni dalmatinski derbi odigran je u Mostaru, a za 1. mjesto igrale su rukometašice Matkovića i Sinja. Vrlo kvalitetna utakmica ponudila je obilje akcija, te atraktivnih poteza. Ipak na kraju su najviše umijeća pokazale rukometašice iz Sinja, te su suparnice savladale rezultatom 31-25.

Kod rukometašica iz Metkovića najviše golova dala je Anđela Šušak (11), a slijede Petra Obradović (7), Petra Obšivač (3) i Sara Vatović (3). U tiu Sinja najefikasnija u ovoj utakmici bila je Tina Bešljić (10), potom Ivana Plehbosić (8) i Karmen Paštar (7).

Tako su Sinjanke osvojile ovaj turnir, na 2. mjestu je završila ekipa Metkovića, 3. mjesto je pripalo ekipi iz Hadžića, dok su 4. mjesto zauzele Lokosice.