TRENER IZVIĐAČA TONI ČOLINA Imamo priliku kakvu nitko u Ljubuškom nije imao 20 godina

Toni Čolina
RK Izviđač

Posebna motivacija za rukometaše ljubuškog Izviđača na početku priprema za novu sezonu je činjenica da će igrati grupnu fazu EHF Europske lige.

Skupina G s protivnicima kao što su Fuchse Berlin, Chambery i Dinamo Bukurešt su donijeli dosta zadovoljstva i uzbuđenja među članove mlade ekipe koja će tako imati priliku igrati protiv vrhunskih europskih klubova. Sama činjenica da se radi o zaista top rukometnim klubovima ne može na Ljubušake postaviti nikakav veći pritisak od onog sportskog da se predstave na najbolji mogući način i pruže maksimum kako bi testirali svoje limite od 17. listopada kad kreće ovo natjecanje, piše Dnevni list.

"Imamo priliku kakvu nitko u Ljubuškom nije imao 20 godina, imamo priliku kakvu nitko iz BiH nije imao od 2012. godine kad je Bosna igrala grupnu fazu Lige prvaka. Imamo dva i pol mjeseca da se spremimo za to, a četiri godine smo se stepenicu po stepenicu dizali za ovo", rekao je trener Izviđača Toni Čolina.

"Sve je podređeno tome da izgledamo bolje nego smo prošle sezone. Ako smo uspjeli zadržati kostur najboljih igrača četvrtu godinu, znači da maksimalno ozbiljno shvaćamo priliku koju smo zaslužili svojim rezultatima. Svi igrači su oduševljeni i sretni da ćemo izravno igrati grupnu fazu", dodao je.

Nekoliko rukometaša je napustilo Izviđač, ali je klub zadržao veliki dio onih najboljih. Među njima i dvojicu najboljih igrača Premijer lige za prošlu sezonu.

"Drago mi je da smo uspjeli zadržati Milana Vukšića, te najboljeg igrača Ivana Pavlovića. S grupnom fazom EHF Europske lige smo dobili to da možemo razvijati ono što smo počeli. Neki od igrača su tri – četiri godine u našem sustavu. Sad u svom klubu, koji smo doveli na veću razinu mogu pružiti još više", rekao je Čolina.

Sve u klubu je očito dodatno mobiliziralo da će igrati sa top europskim klubovima.

"Imamo veća očekivanja od sebe jer želimo raditi još bolje. Cilj je da u tome pod svaku cijenu budemo hrabri i volio bih da pripreme odradimo maksimalno motivirani", zaključio je Toni Čolina.

Bez termina za PL

Razumljivo, domaća natjecanja Čolina nije mogao ni komentirati. Dok za Europsku ligu imaju jasan kalendar natjecanja od 17. 10. kad će gostovati Dinamu u Bukureštu do 5. 12. – za prvenstvo BiH se još ništa ne zna.

 "Nismo dobili termin za početak Premijer lige, ne znamo ni koliko klubova ulazi i apsurdno je bilo što komentirati na tu temu", izjavio je Čolina.

Pavlović: Vidjet ćemo gdje smo

Za neke od velikog broja talentiranih igrača Izviđača prilika da igraju u EHF Europskoj ligi može biti ključnih oko mjesec i pol dana u njihovim karijerama.

 "Drago mi je jer ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na takve ekipe. Imamo vremena do tih utakmica i uz veliku podršku publike, ova mlada momčad može puno kvalitetnih stvari napraviti", izjavio je novi kapetan Izviđača i prošle sezone najbolji igrač Premijer lige, Ivano Pavlović.