TONI ČOLINA "Prema ljestvici smo favoriti, a četiri igrača Hercegovine su nam najveća prijetnja"

Toni Čolina
RK Izviđač

Rukometna sezona u Bosni i Hercegovini bit će završena ovog vikenda, kada je na rasporedu Final four Kupa BiH. Domaćin završnice najmasovnijeg natjecanja je Rukometni klub Vogošća, koja F4 organizira u suradnji s Rukometnim savezom Kantona Sarajevo.

U prvom polufinalu danas od 15 sati sastaju domaćin Vogošća i tuzlanska Sloboda, dok će od 17.30 sati igrati prvak BiH Izviđač i Hercegovina iz Nevesinja. Finale je na rasporedu u nedjelju od 17 sati. Po mnogima najveći favorit na ovom turniru je momčad Izviđača, koja ima priliku osvojiti dvostruku krunu.

"Sigurno smo po tabeli favoriti, a i reakcija na treningu, te posljednja utakmica u ligi dokazali su nam da smo se digli. Jer ono je bilo tragikomično što smo prikazali protiv Hercegovine i Goražda. Bliži se taj susret, vjerujem da ćemo biti maksimalno na meču i probat ćemo pokazati svoj najbolji rukomet", ističe Toni Čolina, te apostrofira najveće prijetnje po njegov tim iz tabora rivala:

"To su golman Polić, srednji bek Tomić, uz Ivanovića, te odlični egzekutor Dželilović, imaju i jako dobre pivote", dodao je Čolina.

Drugo polufinale bi trebalo biti daleko neizvjesnije, mišljenja je trener sastava iz Ljubuškog.
Veliki ulog, napeta utakmica, bit će teško za oba tima i spretniji će sigurno pobijediti. Veliki je ulog za obje ekipe, za obje uprave, jer mi smo osvojili prvenstvo, a oni se nadaju da mogu osvojiti Kup, veliki je to pritisak, bit će zanimljivo, zaključio je Čolina.