FOTO  SPORTSKI VREMEPLOV: SP rukomet Hrvatska-Poljska 29:23

hrvatski rukometaši, pakleni, Svjetsko prvenstvo, pakleni, rukomet, Hrvatska, rukomet, rukomet, Svjetsko prvenstvo, katar, SP u Kataru

SP 2009 Hrvatska,30.sijećanj 2009

Zagreb,dvorana "Arena",polufinale: Hrvatska-Poljska 29:23

Igrač utakmice: Čupić  (12 golova), gledatelja: 15200

Naši su igrači bili oduševljeni pobjedom i ulaskom u finale, a Domagoj Duvnjak je i nakon utakmice bio pod dojmom sjajne atmosfere u Areni... Jedan od onih koji se na ovom prvenstvu potpuno potvrdio kao svjetska klasa je Domagoj Duvnjak: "Počeli smo odlično;vodili 7:3 i imali igrača više, ali napravili smo par gluposti. U nastavku - bilo je strašno.

Mislim da smo ponovno dobili obranom." "Hvala navijačima koji zaista ne mogu biti bolji od ovoga. Dižu se kao i mi i danas su zaista bili maestralni. Naježim se dok igram. Strašno. Danas su navijači bili nevjerojatni. Zaista strašno. Kakvo navijanje cijelu utakmicu. Strašno", oduševljen je publikom bio mladi srednji vanjski. Ponovno je igrač utakmice bio fenomenalni Ivan Čupić: "Ušli smo u finale, igrali smo odlično obranu i napad, no niti ne može se igrati drukčije pred ovakvim navijačima. Nebitno tko je zabio golove, a što se mene tiče ne trebam zabiti niti jedan gol u finalu, a da uzmemo zlato."

"Kako dobiti Francuze", pitanje je na koje je sjajni Čupić dao vrlo jednostavan odgovor: "Moramo igrati odličnu obranu, a u napadu biti fantastični. To je plan kako dobiti Francuze." Mateo Hrvatin danas nije bio na razini, no nije nas "koštalo": "Najbitnije da mi dobivamo, ali nije gotov posao: imamo još posao u nedjelju i finale. Igrali smo danas odlično i zasluženo dobili. Malo smo samo gledali Francusku, no ima vremena da se upoznamo s njima jer je sutra slobodan dan." Mirko Alilović večeras je još jednom pokazao kako je vratar s kojim Hrvatska može do samog kraja dok Lacković jedva čeka veliko finale s vječitim rivalima - Francuskom...

Kao i uvijek korektan i raspoložen za medije bio je Blaženko Lacković: "Dobili smo sjajnom obranom, ali mislim da smo zasluženo ušli u finale iako smo krajem prvog dijela malo pali. U nastavku smo bolje stajali i jedva čekamo nedjelju." Nedjelja. Finale. Francuska. Što reći?: "Finale je fenomenalan uspjeh, a mislim da nas u nedjelju čeka prava, ali jako teška utakmica.

Medalju već imamo s možemo u krevet s medaljom. Mi i Francuzi smo bili favoriti i očekivano finale. Morat ćemo se jako dobro potruditi jer su se oni recimo danas prošetali protiv Danske. U zadnjih pet godina to su dvije momčadi koje su obilježile rukomet i red je da se sretnemo jednom u finalu, a nema bolje nego - doma." Mirko Alilović branio je sjajno protiv Poljske: "Drugi cilj je tu, a sad je na redu - treći. Bilo bi stvarno ova prekrasna dva tjedna zaključiti zlatom. Poljaci nisu očekivali ovakvu našu obranu i strpljiv napad te smo ih uvjerljivo dobili." U finalu ponovno Francuska, no drugačija Francuska: "To će biti potpuno drukčije jer - igrat će drugi igrači. Veliki rat i borba."

Oni su dosta lako došli do finala: "Pa i mi smo", rekao je Mirko. Recept za dobiti Francusku nije nešto što je opće poznato: "Ne znam, imaju jaku vanjsku liniju, brza krila, a problem im je pivot, no takvi te igrači unište od kojih ne očekuješ. Ako im zaustavimo ta tri vanjska - to je 70 posto posla."

Nadajmo se da će se povijest ponoviti !

Parovi polufinala EP 2010 Austrija,30.01.2010

Hrvatska-Poljska (16.30)      

Island-Francuska (14.00)

Utakmica za 3.mjesto: 31.01.2010 u 15 sati

FINALE: 31.01.2010 u 17.30 sati

tekst i foto: hercegovina.info