ŠOK ZA 'KAUBOJE' Veliki problemi za Hrvatsku uoči Europskog prvenstva

hrvatska rukometna reprezentacija, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić
Ante Čizmić/CROPIX

Uoči početka Europskog rukometnog prvenstva, koronavirus uvukao se među 'Kauboje'. Kako su priopćili iz HRS-a, pozitivni na posljednjem testiranju bili su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dva najbolja igrača Hrvatske.

"Premda se pripreme hrvatske muške seniorske reprezentacije za Croatia Cup i Europsko prvenstvo odvijaju uz najstrože epidemiološke mjere, koronavirus se nažalost, poput mnogih drugih reprezentacija i klubova, probio i do naših redova.

Jutrošnji PCR testovi koji su dio obveze prema Europskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na natjecanje, otkrili su da su dvojica hrvatskih rukometaša pozitivni. Oni su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Oni se za sada osjećaju dobro i imaju blaže simptome", rekli su iz HRS-a.

Prema propisanom protokolu Domagoj i Luka stavljeni su u izolaciju. Svi ostali igrači i članovi stručnog stožera negativni su i nastavljaju s redovitim treninzima.

"Za svaki slučaj, sutra ujutro, dakle 5. siječnja, svi će ponovno imati PCR testiranje", dodali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Europsko prvenstvo u rukometu ove se godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Utakmice će se igrati u Budimpešti, Debrecenu, Segedinu, Bratislavi i Košicama. Natjecanje starta 13., a završava u nedjelju, 30. siječnja.