ŠOK ZA HRVATSKU Mostarka i još dvije igračice pozitivne na koronavirus

Ćamila Mičijević
Jozo Čabraja/kolektiff/HRS/

Hrvatske rukometašice koje večeras igraju protiv Japana na Svjetskom prvenstvu nastupit će oslabljene jer su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić pozitivne na koronavirus, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Tijekom redovitog antigenenskog testiranja otkriveno je da su dvije hrvatske reprezentativke pozitivne na Covid - 19. Odmah nakon toga, cijela reprezentacija podvrgnuta je PCR testiranju, koji je potvrdio da su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić pozitivne, dok su ostale igračice i članovi stručnog stožera negativne.

Izbornik Nenad Šoštarić odlučio je s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom 7. prosinca, kad se reprezentacija seli u Torrevieju, kao što je poznato od ranije.

Pozitivne igračice do daljnjega ostaju u izolaciji u Castellonu, one se zasad dobro osjećaju i imaju lakše Covid - 19 simptome.

Utakmica s Japanom je važna jer će pobjednik iz tog susreta prenijeti bodove u drugu fazu natjecanja.