Sloboda se pojačala igračima iz omladinskog pogona

Sloboda se pojačala igračima iz omladinskog pogona
RK Sloboda

Prije nego krene nova natjecateljska sezona Premijer lige BiH, čelnici RK 'Sloboda' potpisali su ugovore sa sedam mladih rukometaša iz vlastitog omladinskog pogona. Ovim potezom Uprava pokazuje da misli na igrače iz vlastitog pogona koji u budućnosti trebaju činiti okosnicu kluba.

Višegodišnje ugovore sa 'Slobodom' potpisali su: Amir Imamović, Renato Čajić, Ismar Bajrić, Tarik Okanović, Mirza Muhedinović, Eldin Vuković i Jasmin Nurkanović. Radi se o dječacima iz generacije 2004. omladinskog pogona RK 'Sloboda', koji su aktualni viceprvaci Bosne i Hercegovine.

"Polako se ispunjava naš plan u kojem svake godine želimo promovirati igrače iz vlastitog omladinskog pogona. Mišljenja sam da je ovo od velikog značaja za momke jer će kao 16-godišnjaci trenirati i igrati sa možda najkvalitetnijim igračima u BiH koji su ove godine dovedeni u redove RK 'Sloboda' i sa sigurnošću tvrdim da će dosta toga naučiti.

Ovo je jedan proces u koji ćemo mi uložiti znanje, strpljenje, puno rada i probati stvoriti sve uvjete koji su potrebni našoj djeci da izrastu, prije svega u dobre ljude i kvalitetne rukometaše", poručio je sportski direktor RK 'Sloboda' Mirza Bulić.