SLAVLJE IZVIĐAČA Skauti došli do druge prvenstvene pobjede

HRK Izviđač
RK Izviđač

Rukometaši Izviđača nakon osam mjeseci i tri dana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom su odigrali prvu službenu utakmicu, u sklopu 2. kola Premijer lige, za sezonu 2020/2021, u kojoj su savladali visočku Bosnu rezultatom 30:25. Zadnja prvenstvena utakmica u ovoj dvorani odigrana je 07.03.2020. između Izviđača i Gračanice u kojoj su „Skauti“ također slavili rezultatom 33:27, ali nakon čega je zbog korona krize prvenstvo prekinuto.

Prvih desetak minuta utakmice proteklo je u ispitivanju snaga, da bi Izviđač s dva uzastopna pogotka Stjepana Jozinovića u 13. minuti stigao do tri pogotka prednosti (7:4). Od 13. do 24. minute „Skauti“ su odigrali uraganski. Sijevalo je sa svih strana, a vratar Ante Grbavac zaključao svoja vrata, prednost je iz minute u minutu rasla i 24. minuti iznosila je „plus osam“ na kontu Izviđača (14:6). Visoka prednost je izgledala uljuljala domaće rukometaše, koji su s nekoliko nonšalantnih poteza, te tehničkih greški, vratila goste u igru, koji su to obilato iskoristili i serijom 5:0, uspjeli otići na odmor sa samo tri gola zaostatka, prenosi službena klupska stranica Izviđača.

Drugo poluvrijeme poočima s dva brza pogotka „Skauta“, ali Bosna uzvraća i u 40. minuti rezultat je u „egalu“ 17:17.
Domaći su uviđaju da je vrag odnio šalu, krenuli su agresivnije, raspucao se Domagoj Alilović, pripomogli su Luka Bubalo i Milan Vukšić sa svojim pogodcima, te nekoliko vezanih obrana Mateja Mandića i u 53. minuti Izviđač ponovno ima ¨"plus sedam" (28:21). Do kraja susreta gosti serijom 4:2, tek, uspijevaju ublažiti poraz. Na koncu, rezultatom 30:25, „Skauti“ su došli do svoje druge pobjede.

Domagoj Alilović sa sedam pogodaka, od kojih je šest postigao u drugom poluvremenu, bio je najefikasniji igrač Izviđača, a i susreta. Četiri pogotka postigao je Mirko Mišetić, a po tri Miloš Kos, Stjepan Jozinović i Luka Bubalo. Ante Grbavac obranio je dvanaest udaraca na svoja vrata od koji je bio i jedan sedmerac. Matej Mandić pridodao pet obrana i jedan obranjeni sedmerac.

Haris Buljina bio je najefikasniji u gostujućoj momčadi sa šest pogodaka, pet je postigao Luka Karanović, četiri Almir Osmanhodžić, a tri Eldin Travančić. Enes Sirćo skupio je osam obrana.

U sljedećem trećem kolu, koje se igra već u srijedu, „Skauti“ gostuju u Istočnom Sarajevu gdje će odmjeriti snage s momčadi Slavije.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 2. kolo.
Ljubuški, 10.10.2020. u 19:00 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Bosna 30:25 (14:11)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, bez gledatelja.
Suci: Obren Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko).
Nadzornik: Goran Sušić (Čapljina).

RK Izviđač CO: Grbavac (12 obrana, 1 sedmerac), Mandić (5 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 5/1, Alilović 7, Kos 3, Odak 2, Jozinović 3, Mišetić 4/2, Bubalo 3, Miličević 1, Pavlović 1, Ćeško, Šoljić 2, Bebek 1, Muhović.
Trener: Toni Čolina.

RK Bosna: Sirćo (8 obrana, 1 sedmerac), Alihodžić, Osmanhodžić 4/3, Čabaravdić, Omanović 2, Burić 1, Buljina 6, Karanović 5, Imamagić 2, Travančić 3, Balta, A. Jamaković 1, Harmandić 1, E. Jamaković, Karavavdić, Babić.
Trener: Samir Jamaković.

Isključenja: RK Izviđač CO 12 minuta, RK Bosna 10 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 4/3, RK Bosna 5/3.