SKAUTI OSTALI BEZ ODLIČNOG IGRAČA Vujović odlazi iz Izviđača i karijeru nastavlja u Španjolskoj

Filip Vujović
RK Izviđač

Filip Vujović svoju rukometnu karijeru nastavlja u španjolskom Asobal ligašu TM Beindrom u čijim redovima igra i još jedan bivši član Izviđača Dragan Šoljić. TM Benidorm, desetoplasirana momčad španjolske Asobal ligi se ove sezone natječe i u B skupini EHF EUROPEAN LEAGUE u kojoj su joj suparnici njemački SG Flensburg-Handewitt, francuski PAUC Handball, islandski Valur, švedski Ystads IF HF i mađarski FTC.

"Filip Vujović je u naše redove došao početkom 2022./2023. natjecateljske sezone. Svojim rukometnim znanjem, iskustvom i profesionalnim pristupom dao je značajan doprinos da naša mlada momčadi odigra fantastičnu polu sezonu, sezonu bez poraza u natjecanju BH Telecom Premijer lige.

Filip je za naš klub odigrao 15 utakmica u sklopu natjecanja u BH Telecom Premijer ligi i postigao 44 pogotka, a u natjecanju EHF EUROPEAN CUP je odigrao je 3 utakmice i postigao 10 pogodaka. Filip je za naš klub odigrao ukupno 18 službenih utakmica u kojima smo slavili 16 puta, jednu utakmicu odigrali neodlučno, jednom bili poraženi te ukupno postigao 54 pogotka.

Prelazak Filipa Vujovića iz naših redova u redove španjolskog klub je još jedna potvrda da je naš klub pravi odabir mladim rukometašima te da je mnogima odskočna daska u njihovom rukometnom razvoju. Hvala Filipe i sretno u nastavku rukometne karijere", priopćili su iz Izviđača.

Dvadesetšestogodišnji Filip Vujović rođen je u Nikšiću, visok, igra na poziciji lijevog krila i od 2020. godine je član reprezentacije Crne Gore.

Prve rukometne korake napravio je u RK Radnički iz Kragujevca za koji je nastupao u periodu od 2013. do 2016. Posljednjih šest godina karijere proveo je u Španjolskoj, nastupajući za Frigoríficos Morrazo od 2016. do 2020. godine, a u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. nosio je dres druge španjolske momčadi Viveros Herol BM. Nava.