SJAJNI LJUBUŠAK Matej Mandić nominiran za najboljeg vratara Europe

Matej Mandić
HRS

Čuvar mreže rukometnog kluba Zagreb Matej Mandić svojim je sjajnim partijama ove sezone privukao pažnju i interes brojnih europskih klubova, a priznanje njegovim partijama sada je odala i krovna kuća europskog rukometa.

Ovaj sjajni 22-godišnjak, dakako i najmlađi od svih nominiranih vratara, našao se u biranom društvu: Andreasa Wolffa (Industria Kielce), Sergeya Hernandeza (SC Magdeburg), Niklasa Landina (Aalborg Handbold), Emila Nielsena (Barça), Andreasa Palicke (Paris Saint-Germain Handball) i Gonzala Pereza de Vargasa (Barça).

"Ovo je veliko priznanje za mene i za dobru sezonu svih nas u rukometnom klubu Zagreb. Iskreno, nisam očekivao ovo i malo me je iznenadilo. Ipak sam ja vrlo mlad golman i biti u ovako biranom društvu najboljih svjetskih čuvara mreže iznimna je čast i poticaj za daljnji rad. Sretan sam, ponosan i tek sada polako postajem svjestan što sam napravio ove sezone u dresu Zagreba i reprezentacije. Dati ću sve od sebe da nastavim s dobrim partijama kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Sljedeći cilj je napraviti rezultat na Olimpijskim igrama u najdražem dresu, a nakon toga u istom ritmu nastaviti braniti za Zagreb", poručio je sjajni Matej Mandić.

Glasovanje za izbor najbolje sedmorke i obrambenog specijalista trajat će do nedjelje, 23. lipnja a u njemu će sudjelovati igrači, treneri, novinari i navijači (svaka grupa nosi težinu od 25 posto glasova). Za Mateja Mandića može se glasovati putem mobilne aplikacije "Home of Handball" app.