FOTO  Sergio Džidić: Imati publiku koja te voli i poštuje je veliki plus za ekipu

HMRK Zrinjski, BSB Batumi, EHF,  EHF kup, Sergio Džidić, HMRK Zrinjski

Jedan od njih je mladi vratar Sergio Džidić i evo što je  rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo predstavi se čitateljima našeg portala?

Ja sam Sergio Džidić vratar HMRK Zrinjski.

Potječeš iz rukometne obitelji. Koliko je to uticalo na tebe da se počneš baviti rukometom?

Pa na mene je stvarno u velikoj mjeri utjecalo to što potičem iz rukometne obitelji, ali bez obzira na to meni se rukomet kao sport još od malih nogu svidio jer je sport koji povezuje i fizičke i psihičke predispozicije.

Kada smo kod toga zašto si odabrao biti vratar?

Pozicija vratara me odmah privukla, svidio mi se koncept rukometnog golmana, njihova fizička sprema, a ujedno i visok nivo koncentracije koji zadržavaju kroz čitavih 60 minuta.

U europskoj utakmici koju je Zrinjski igrao protiv Batumija dobio si šansu i sjajno si branio. Da li si ti zadovoljan svojim nastupom?

Ma naravno da sam zadovoljan svojim nastupom, ali uvijek može bolje. U ove dvije utakmice sam i shvatio da postoje neke komponente na kojima moram poraditi. Naravno želim se i zahvaliti mom treneru Zdravku Mediću koji mi dao puno prilike da se dokažem,a želim se zahvaliti i cijeloj  ekipi na podršci koju mi daju.

Publika je u par navrata dozivala tvoje ime. Kakvi su osjećaji kada ti navijači skandiraju?

Pa imati publiku koja te voli poštuje i skandira tvoje ime je velik plus kako za mene tako i za čitavu ekipu. Ovim putem se želim zahvaliti našoj publici koja iz utakmice u utakmicu dokazuje koliko joj je stalo do rukometa u Mostaru.

Vidimo da te obitelj prati na utakmicama. Koliko ti to znači?

Imati obitelj na tribinama je za mene stvarno nešto što me stvarno puno motivira i daje mi tu dozu adrenalina kad je najpotrebnije.

Svaki mladi sportaš ima svoje snove. Koji su tvoji snovi i ciljevi?

Moj cilj je da postanem vrhunski sportaš, i ne samo da budem uspješan u rukometu ,već da budem dobar i pošten čovjek, kako na terenu tako i izvan njega.

Sutra Zrinjski igra protiv Kaknja. Tvoja prognoza?

Kakanj je realno jedna solidna ekipa, njihovi rezultati u posljednjim utakmicama nisu dobri, ali opet mogu biti izuzetno neugodni. Mislim da uz našu dobru igru i podršku publike možemo doći do trijumfa.

Za kraj imaš li neku poruku za naše čitatelje?

Sve je moguće, sve se može ostvariti ali je najvažnija volja i upornost, dvije karakteristike sa kojima čovjek može sve, pa i ono  što izgleda nemoguće.

HERCEGOVINA.info