ŠEGO ZA HERCEGOVINA.INFO U posljednji tren izvukli smo se iz Francuske, a za Olimpijske igre bit ću spreman i dogodine

Marin Šego
Getty Images

Marin Šego rukometni vratar reprezentacije Hrvatske i francuskog Montpelliera odluku o nastavku sezone strpljivo čeka u svom Međugorju.

Marin je poput mnogih sportaša uspio promijeniti sredinu, te se za vrijeme pandemije odlučio vratiti doma sa svojom obitelji.

Kako kaže za hercegovina.info iz Francuske se uspio izvući u posljednjim trenutcima.

"Stigli smo u Međugorje baš u posljednjim trenutcima, prije nego su sve granice bile zatvorene. Moja supruga i djeca su se već ranije spremali za put kući budući da su škole u Francuskoj bile zatvorene sedam dana, nego se prekinulo prvenstvo. Trener i predsjednik su bili uznemireni to jutro, te su mi rekli da mogu i ja ići sa svojom obitelji s obzirom na okolnosti. Iako je bilo problema, i put je bio dugačak, letom iz Marseillea preko Budimpešte ipak smo uspjeli dođi doma", priča Šego za hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

Kaže kako vrijeme kod kuće provodi ispunjeno sa svojim najbližima te kako održava formu.

"Treniram koliko stignem i koliko mi uvjeti to ovdje dozvoljavaju. Ovo vrijeme stanke koristim i za učenje francuskog jezika. Dosta vremena provodimo s djecom i obavezama oko njihove škole. Oni pohađaju školu u Francuskoj koju prate putem interneta, ali i ovu našu ovdje kada smo tu. Nju prate putem TV-a, tako da nam vrijeme ispunjeno i brzo prolazi", ističe Šego.

Što se tiče rukometa sve se poremetilo. Otkazane su i Olimpijske igre na kojima je Šego imao veliku želju nastupiti ali na njih će morati pričekati do idućeg ljeta.

"Što se tiče Montpelliera sve je neizvjesno. U prvenstvu nismo pružali baš najbolje partije, ali zato nas u Ligi prvaka ide dosta dobro. No, kako će se to sve uspjeti odigrati i u kakvoj ćemo formi biti ne znam. EHF nam je napravio okvirni raspored igranja za cijelo ljeto. Igrači će biti van forme, kako će to sve izgledati nakon duge stanke zaista mi je teško za predvidjeti. Sigurno će se ovo odraziti na čitav sport u svijetu."

Žal ostaje i za Olimpijskim igrama koje su Šegi bile veliki san.

"Jako mi je žao što se ovo sve dogodilo. No, ipak je zdravlje najvažnije. Za Olimpijske igre ne brinem, uvjeren sam da ću za njih biti spreman i dogodine. EURO smo odigrali jako dobro i trebali smo tu igru potvrditi na u Tokiju. No, smatram kako ćemo i na godinu biti dosta dobri. Dolaze nam mlade snage. Nadam se najboljem iduće ljeto."

Putem Facebook stranice svog matičnog kluba HRK Međugorje Šego je poručio svima da ostanu doma.

"Moramo se svi pridržavati mjera koje nam struka propisuje. Trebamo biti odgovorni prema sebi i svim ljudima, a naročito starijima. Treba biti strpljiv i pametan kao i u sportu, tako ćemo zajedno pobijediti u ovoj utakmici", kazao je Marin Šego za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.