RUKOMETNA DOMINACIJA LJUBUŠAKA Toni Čolina najbolji trener, Ivano Pavlović najbolji igrač u BiH

ivano pavlović,toni čolina,najbolji trener,rukomet

Trener aktualnog prvaka BiH Izviđača Toni Čolina najbolji je trener naše države u izboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. U prvom izboru krovne kuće bh. rukometa ovakve vrste Čolina je ostvario uvjerljivu pobjedu.

Stručni sud u sastavu trenera prvih osam ekipe BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše: Toni Čolina (Izviđač), Senad Skopljak (Vogošća), Dragiša Koračević (Leotar), Damir Doborac (Gračanica), Pero Milošević (Sloboda), Miljan Stanić (Sloga), Adnan Đerzić (Maglaj) i Davor Kadić (Konjuh), glasao je po sustavu 3, 2, 1 u bodovima (ali nitko naravno nije mogao glasati za sebe).

Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovu kojih je glasao posljednji član žirija publika. Bodovanje glasova publike se vršilo po sustavu 7, 3, 1 i na osnovu njega najviše bodova je također osvojio Toni Čolina.

Iza Čoline je još jedna uspješna sezona na klupi Izviđača, s kojim je stigao do titule šampiona BiH, a igrao je i finale Kupa BiH.

Konačan poredak u izboru za najboljeg trenera u BiH:

Toni Čolina (Izviđač) 25 bodova
Senad Skopljak (Vogošća) 12
Darko Tavrić (Leotar) 11

Kasim Kamenica (Goražde) 4
Damir Doborac (Gračanica) 3
Mirko Mikić (Borac) 3
Miljan Stanić (Sloga) 1

Tu ne staju Ljubušaci sa svojim individualnim uspjesima. Rukometaš Izviđača Ivano Pavlović najbolji je rukometaš u Bosni i Hercegovine/BH Telecom Premijer ligi BiH za sezonu 2023.

Stručni žiri u sastavu trenera prvih osam ekipa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše: Toni Čolina (Izviđač), Senad Skopljak (Vogošća), Dragiša Koračević (Leotar), Damir Doborac (Gračanica), Pero Milošević (Sloboda), Miljan Stanić (Sloga), Adnan Đerzić (Maglaj) i Davor Kadić (Konjuh), glasao je po sustavu 5, 4, 3, 2, 1 u bodovima. Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovu kojih je glasao posljednji član žirija publika. Bodovanje glasova publike se vršilo po sustavu 10, 7, 5, 3, 1 i na osnovu njega najviše bodova je osvojio Benjamin Čičkušić, što mu je pomoglo da završi na podjeli 3. mjesta sa dva rukometaša Vogošće.

Ivano Pavlović je sa Izviđačem osvojio titulu prvaka BiH, te viceprvaka u Kupu BiH, a svojim igrama oduševio je i ljubitelje rukometa i stručnjake. Doduše, za samo četiri boda je “pobjegao” klupskom kolegi Milanu Vukšiću, što dovoljno govori da je Izviđač ove sezone ipak bio najbolji.

Konačan poredak u izboru za najboljeg rukometaša u BiH/ BH Telecom Premijer ligi BiH za sezonu 2022/23:

Ivano Pavlović (Izviđač) 22 boda
Milan Vukšić (Izviđač) 18
Nikola Grujić (Vogošća) 12
Ermin Ombaša (Vogošća) 12
Benjamin Čičkušić (Sloboda) 12
Vladimir Stanković (Leotar) 9
Matej Ljubić (Izviđač) 8
Haso Čosić (Maglaj) 8
Miloš Knežević (Leotar) 6
Almir Osmanhodžić (Konjuh) 5
Bekir Čordalija (Vogošća) 5
Mahir Burić (Vogošća) 4
Dušan Miličević (Sloga) 4
Đorđe Bosić (Maglaj) 4
Elis Memić (Vogošća) 3
Haris Buljina (Sloboda) 3
Omer Mehmedović (Gračanica) 3
Stanko Stanković (Sloga) 2
Aid Selimović (Konjuh) 2
Nedim Hadžić (Maglaj) 2
Anes Bečić (Sloboda) 1