Rukometaši Širokog pobijedili Livno sa 16 pogodaka razlike

U14. kolu Lige Rukometnog saveza Herceg - Bosne, Široki je u dvorani Sportsko - rekreacijskog centra Tucak pred stotinjak gledatelja ostvario uvjerljivu pobjedu protiv momčadi Livna rezultatom 34:18 (18:7).

Bez braće Draškić i do kraja sezone izgubljenog Sliškovića, momčad trenera Bilaća i Petkovića na samom početku utakmice dala je do znanja gostima da se ne trebaju nadati bodovima u Širokom Brijegu. Početnom serijom 9:1 mladi širokobriješki rukometaši ostvarili su veliku razliku te pitanje pobjednika je već bilo riješeno u prvih desetak minuta susreta.

U nastavku Široki podiže tempo igre te se prednost povećava u nekoliko navrata i na velikih 16 pogodaka razlike. U nastavku susreta treneri Širokog su dali priliku igračima koji inače imaju manju minutažu koji su uspjeli održati istu razliku te utakmicu privestu kraju rezultatom 34:18.

Kod domaćih se najviše istaknuo najmlađi član momčadi, desno krilo Kruno Hrkać (1997. godište), koji je postigao 9 pogodaka te je bio najbolji strijelac utakmice. U domaćim redovima odličan je bio i Mateo Gugić koje je postigao 8 pogodaka. Po 4 pogotka su pridodali Ivan Šaravanja i Jozo Tomas te Ivan Lasić 3. Dva pogotka je postigao Jure Soldo, a po jedan četiri igrača Širokog, Ante Mandić, Tomislav Kvesić i Tomislav Ćavar. Na vratima su veoma dobri bili Ivo Mandić i Marko Ćorić. Kod gostiju najbolji je bio Daniel Herceg sa 7 pogodaka.

U 15. kolu HRK Široki je slobodna momčad, a u 16. kolu ih očekuje teško gostovanje u Čapljini. Sljedeća domaća utakmica Širokog je u 17. kolu protiv Zrinjskog za tri tjedna.