VIDEO  Rukometaši BiH izborili Euro

Josip Perić
RS BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj večeras je u Grazu poražena od Austrije s 27:23. 

Ovim porazom rukometaši BiH zauzeli su treće mjesto u 2. skupini, iza Njemačke i Austrije, ali su se s četiri osvojena boda uspjeli plasirati na EP kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam kvalifikacijskih grupa. Tako će se izabranici izbornika Ivice Obrvana po drugi zaredom naći u ždrijebu za EP, koje će se 6. svibnja obaviti u Budimpešti

Sadržaj se učitava...

Od samog početka rukometaši BiH imali su probleme u realizaciji napada, uz brojne tehničke greške. Na drugoj strani  Austrijanci  kažnjavali jednako slabu i sporu igru BiH u obrani i lako dolazili do golova.  

Nakon dva isključenja na startu Austrijanci su poveli sa 5:2 , a već u 15. minuti  došli do najveće prednosti od četiri gola, koju su zadržali do kraja prvog poluvremena. 

U drugom dijelu Austrijanci u dva navrata odlaze na plus pet golova, a najveći prednost ostvarili su u 48. minuti kada su poveli  25:19. Do kraja susreta domaći tim je  rutinski sačuvao  prednost i slavio sa 27:23.

U ekipi BiH najefikasniji su bili Ibrahim Haseljić sa šest golova, te Mirko Herceg i Ivan Karačić koji su postigli po tri gola, a kod Austrijanaca Božović s pet golova.