VIDEO  Rukometaš Izviđača postigao gol kakav se ne viđa često

Aldin Sakić Izviđać
Screenshot

U devetom kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Izviđača pomalo neočekivano remizirali su na svom terenu u GSD u Ljubuškom protiv Krivaje odigravši susret rezultatom 30:30.

Iako mladi rukometaši Izviđača zbog nastupa u Europi iza sebe imaju jako naporno razdoblje koje je sa sobom donijelo i ozljede pojedinih igrača, ipak se očekivala pobjeda na domaćem terenu.

No, kada se pogleda sami kraj utakmice, Ljubušaci mogu biti sretni osvojenim bodom, jer su postigli pogodak koji se rijetko viđa na rukometnim terenima. 

Naime, nekoliko sekundi prije kraja rukometaši Krivaje su pri svom vodstvu od 30:29 zaustavili napad Izviđača prekršajem te su domaći dobili deveterac. Ostalo je vremena samo za izvođenje istog. Loptu je uzeo Aldin Sakić te vrlo lukavo pucao pored živog zida igrača Krivaje i pogodio mrežu na radost svih u dvorani.

Sadržaj se učitava...

Najefikasniji su u redovima Izviđača bili Ivano Pavlović i Aldin Sakić koji su postigli po 6 pogodaka, 5 je dodao Filip Odak, 4 Edvin Dželilović te 3 Matej Šimić.
Aldin Alihodžić je obranio 8 lopti, a Haris Suljević je dodao 4 obrane.

Kod Krivaje je najbolji bio Sedžad Abdurahmanović s 12 golova, a 8 je dodao Amar Amitović. Raspoložen je bio i vratar Jasmin Hadžihasić koji je upisao 14 obrana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.