FOTO  RUKOMET U MOSTARU Lokosice se plasirale u završnicu državnog prvenstva

Baraž 2021 Lokomotiva i Hadžići
Hercegovina.info

Rukometašice 'Lokomotive' Mostar su u uzvrtanom susretu baraža Omladinskog prvenstva BiH ostvarile pobjedu, te su se na taj način plasirale na završnicu državnog prvenstva BiH u kategoriji 2010. godište.

Lokosice su današnju utakmicu igrale sa R.K. Hadžići, te je konačni rezultat bio 6 - 3 (poluvrijeme 3-0). U prvoj utakmici u Hadžićima Lokosice su također izborile pobjedu i to rezultatom 9 - 11.

Prije tjedan dana odigrana je i prijateljska utakmica između R.K. Hadžići i 'Lokomotive', a rezultat je bio 5 - 12. U današnjoj prijateljskoj utakmici ponovno su slavile Lokosice i to rezultatom 9 - 3 (poluvrijeme 4-1).

Pored ovih, u dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru utakmice su igrale i rukometašice 'Iskre' iz Stoca protiv R.K. Hadžići (2008. godište), a u ovoj utakmici su slavile Stočanke 16 - 12. I u prijateljskoj utakmici 'Iskra' je bila bolja i to rezultatom 9 - 7.

"Lokomotiva je ove godine sudjelovala u prednatjecanjima za državno prvenstvo i uspjeli smo u dvije kategorije da se plasiramo na isto, a riječ je o djevojčicama u kategorijama 2006. i 2010. godište. Vrlo bitna su, u nedostatku utakmica za mlađe kategorije, ova natjecanja, a pohvalio bih i Rukometni savez koji će subvencionirati dio troškova na ovim natjecanjima.

Čini mi se da se rukomet ponovno vraća tamo gdje mu je mjesto i veoma mi je drago što se djeca međusobno druže, stvaraju prijateljstva, a prije svega što se kod djece budi natjecateljski duh", kazao je za Hercegovina.info tajnik R.K. 'Lokomotiva' Omer Omerović.

Završnica državnog prvenstva BiH za kategoriju 2006. igrat će se u Vitezu od 12. do 14. lipnja, a za kategoriju 2010. je termin od 25. do 27. lipnja, ali još nije precizirano u kojem gradu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.