RK Izviđač u grupnoj fazi EHF lige

Izviđač
Fena

Kako je EHF objavio na svojoj službenoj stranici RK Izviđač će igrati grupnu fazu EHF Europske rukometne lige.

37 momčadi prijavilo se za novu sezonu EHF Europske lige za muškarce koja je se igra u novom formatu u sezoni 2023./24 .

27 klubova izravno je postavljeno u grupnu fazu u 4 jakosne skupne s po 8 klubova. Naš klub je svrstan u 4. jakosnu skupinu, dok preostalih deset klubova će igrati kvalifikacije za popunu sljedećih 5 mjesta.

U natjecanju EHF lige u sezoni 2023/2024. nalaze se između ostalih, branitelj naslova Füchse Berlin iz Njemačke, kao i prošlosezonski viceprvak, Fraikin BM. Granollers iz Španjolske.

Füchse Berlin počinje u utakmicama skupine, ali Granollers je među 10 klubova koji će morati izboriti plasman kroz kvalifikacije.

Novi sustav igranja predviđa da će nakon kvalifikacija u utakmicama po skupinama sudjelovati 32 momčadi, raspoređene u osam skupina s po četiri momčadi.

Prve dvije momčadi svake skupine kvalificiraju se u glavni krug koji će se igrati u četiri skupine po četiri momčadi.

U nokaut susretima natjecanja, prvoplasirane momčadi u četiri skupine, glavnog kruga, izravno se kvalificiraju u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane momčadi razigravati za plasman u četvrtfinale.

Nakon četvrtfinala, na kraju se četiri najbolje momčadi kvalificiraju za EHF Finals Men koje je na rasporedu 25./26. svibnja 2024.

Ždrijebanje za kvalifikacije održava se 18. srpnja u 11:00 sati u Beču i izravno će biti prenošen na EHF-ovom Youtube kanalu.

Ždrijeb utakmica po skupinama održat će se 21. srpnja, također u 11:00 sati po srednjoeuropskom vremenu u Beču uz izravan prijenos na EH-ovom YOUTUBE kanalu, kada će naš klub saznati svoje 3 protivnika iz skupine.