RK Ilidža-HŽRK Ljubuški 32:27

HŽRK Zrinjski, HŽRK Ljubuški, HŽRK Ljubuški, HŽRK Ljubuški, rk ilidža
Već su sredinom prvog dijela neiskusni suci, ne poštujući pravilo progresivnog kažnjavanja isključili trenera ljubušanki Petra Šuvaka nakon čega se rukometašice Ljubuškog nisu najbolje snašle. Do kraja poluvremena prednost domaćih rukometašica je rasla, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 20:12 za Ilidžu.

U drugom dijelu susreta ljubušanke su pojačale ritam, što starije igračice Ilidže nisu mogle pratiti pa je na kraju utakmica završili rezultatom 32:27, koji je mogao biti i realniji da je nedorasli sudački par Muhtarević-Omerefendić dopustio da se odigra rukometna utakmica po pravilima koja jednako vrijede za obadvije ekipe.

Zaista će biti zanimljivo kakvo će izvješće poslati nadzornik utakmice Dragan Semiz, kad se zna da je utakmicu sudio sin člana Izvršnog odbora RS BiH Jasmina Omerefendića, a alfa i omega ŽRK Ilidža je Halil Škaljić koji inače nominira suce za mušku rukometnu Premijer ligu.

Inače, stariji Omerefendić je ujak mnogo poznatijem sucu Premijer lige Senadu Kamberoviću koji je poznat po onom famoznom sedmercu u Finalu Kup-a BiH prošle godine kada su ljubušanke izgubile titulu zahvaljujući nizu odluka koje je u toj utakmici donio sudački par Kamerovic-Šabić a sve je njemo promatrao nadzornik utakmice Mileta Kekić iz Mostara valjda bojeći se odmaze tog rukometnog lobija.

O kakvom se rukometnom lobiju radi govori i podatak da Senad Kamberović pored što sudi Premijer ligu vodi i natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi sjever.

Kod Ilidže je izvrsna bila Najda Ribić, koja je postigla 12 zgoditaka,dok su kod Ljubuškog najefikasnije bile Marija Boras sa 7, te Katarina Pavlović sa 5 golova.

Ljubušanke idući svoj susret igraju u subotu 06. listopada u GŠD Ljubuški s početkom u 17:00 sati protiv Jedinstva iz Tuzle.

Piše: Ante Matić / Ljubuski-online