Renesansa mostarskog rukometa: Zrinjski najavio suradnju sa Zagrebom

Renesansa mostarskog rukometa: Zrinjski najavio suradnju sa Zagrebom
...pozvani na Forum Club Handball - Forum krovne rukometne organizacije koja okuplja i zastupa europske klubove u EHF natjecanjima.

Na samom Forumu se raspravljalo o budućnosti europskog rukometa koji se trenutno nalazi u znatnoj krizi. Želja Foruma je uspostaviti bolji odnos s rukometnim savezima kako bi dio marketinških sredstava bio proslijeđen i klubovima koji se bore s velikim financijskim izazovima.

Osim toga, razmatralo se i raspravljalo o novom sustavu natjecanja Lige prvaka koja bi trebala dobiti novi oblik u skorije vrijeme.

Posjet Zagrebu delegacija Zrinjskog iskoristila je kako bi dogovorila temelje buduće službene suradnje s najvećim rukometnim kolektivom na ovim prostorima - RK PPD Zagreb.

Na sastanku s novim direktorom RK PPD Zagreb, gospodinom Vedranom Šupukovićem, dogovoreni su modeli buduće suradnje između ova dva kluba čiji je cilj nastavak rukometnog i sportskog puta najkvalitetnijih pojedinaca iz HMRK Zrinjski u RK PPD Zagreb.

Na sastanku su uz dirketora RK PPD Zagreb, boravili i Branislav Stojkić - predsjednik HMRK Zrinjski, Dario Pušić - predsjednik Skupštine Kluba, Goran Lovrić - voditelj Stručnog stožera te Lazar Raguž - voditelj Škole rukometa.

Zrinjski bi time postao odskočna daska za brojne rukometaše iz Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine, koji su svojim radom, trudom i kvalitetom dokazali da su spremni za najveće sportske izazove i prelazak u jednog od najvećih rukometnih velikana.

Osim već navedenog, i rukomet u Mostaru će itekako profitirati od ove suradnje. U Zrinjskom će najveći rukometni talenti iz Zagreba, Hrvatske i Bosne i Hercegovine moći kovati svoju seniorsku karijeru te ovisno o učinku, nastaviti svoj rukometni put u Zagrebu.

Postavljeni su temelji za organiziranje rukometnih kampova u suradnji RK PPD Zagreb i Hrvatskim rukometnim savezom na kojima bi se dodatno educirao domaći trenerski kadar, a samim time i unaprijedili uvjeti u Školi rukometa.

Kako je najavljeno, službena suradnja bit će potpisana u travnju 2018. godine, dok će poseban poklon dočekati ljubitelje rukometa u Mostaru u mjesecu lipnju o kojem će uskoro saznati opširnije.